Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

Länsbiblioteket i Västerbotten

Länsbiblioteket i Västerbotten har länet som arbetsfält och ingår i det nationella biblioteksnätverket. Vi arbetar för att främja utveckling, samarbete och kvalitet i länets folkbiblioteksverksamheter och för att stärka bibliotekens roll som en kraft för demokrati, delaktighet och mångfald. Länsbiblioteket i Västerbotten har också ett litteratur- och läsfrämjande uppdrag, samt ansvar för länets tre sjukhusbibliotek.

LBinsta  lbtwitter  lbfacebook

Prenumerera på nyhetsbrev

Regional biblioteksplan för Västerbottens län 2016–2019

Uppdaterad 17 mars, 2018 kl 7:06 av Pia Brinkfeldt

Tre Norrlandsdrottningar på författarturné genom Norrland

Mellan den 12 – 17 november åker författarna Anna Holmström Degerman, Solja Krapu-Kallio och Anne Wuolab på turnén “Drottninggatan”.De kallar sig Norrlands feel good-drottningar, och har alla tre skrivit varma, humoristiska och engagerande böcker som utspelar sig i Norrlands inland. Turnén går genom Västerbotten och avslutas på litteraturfestivalen i Jokkmokk.

Kickoff, ledarspåret i Digitalt först: användaren i fokus

Välkommen till en viktig konferens för dig som är bibliotekschef i Västerbotten! Konferensen arrangeras inom ramen för satsningen Digitalt först: användaren i fokus. Digitalt först i det här sammanhanget är kompetens- och verksamhetsutveckling av bibliotekspersonal och bibliotek kring ett snabbt föränderligt och genomgripande område: digitalisering.

BUS-nätverkets höstträff 2018

Dags igen! Och i höst ses vi i Skellefteå! BUS-nätverket är ett länsövergripande nätverk som samordnas av Länsbiblioteket i Västerbotten. Det är till för alla i bibliotek som möter barn och unga, oavsett om mötet sker under skol- eller fritid. BUS-nätverket möts två gånger/år – en kortare träff på senhösten och en längre träff på […]

Barn i Västerbotten lär sig källkritik inför valet

Redan i tidig ålder är det viktigt att man lär sig värdera och kritiskt granska källor. Inför höstens val drar Länsbiblioteket i Västerbotten därför igång satsningen Fritids+bibblan=SANT! där syftet är att inspirera länets alla bibliotek och fritids att tillsammans höja den källkritiska kompetensen hos de yngsta medieanvändarna – allt i en trygg och välkänd miljö.