Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

Barn- och ungdomsbokmakare i Umeå

Länsbiblioteket i Västerbotten välkomnar att allt fler barn- och ungdomsbokmakare etablerar sig i länet.

Nätverket BUMS samlar verksamma författare och illustratörer av barn- och ungdomsböcker i Umeå. Många av författarna och  illustratörerna gör inspirationsbesök och workshops på skolor, bibliotek, bokhandlar och i läseklubbar. Läs mer om nätverket i foldern Barn- och ungdomsboksmakare i Umeå.

I nätverket BUMS ingår:

Foto: Sandro AB, Ingrid SjöbergJenny Berggrenillustratör, formger bokomslag och illustrerar barnböcker. Allra bäst gillar hon teckningsfasen och att göra research för bilder till böcker som exempelvis den historiska barnboken Folke och Frida. Hon arbetar ofta med tusch i svartvita illustrationer och med olja och akryl, med en förkärlek för människor och djur och deras uttryck.

Kontakt och mer information:
mail@jennysbilder.se
www.jennysbilder.se

 

Foto: Sandro AB, Ingrid SjöbergPia Alfredssonkonstnär och illustratör, berättar med bilder. Barnets lek är en inspirationskälla för hennes skapande. I bilderboken Plask i plurret står hon för såväl text och bild som grafisk form. Känslan för färg och samspelet mellan ord och bild är hennes instrument. Fantasi, nyfikenhet och lekfullhet är ledord i Pia Alfredssons bild- och bokverkstäder.

Kontakt och mer information:
illustrator@piaalfredsson.se
www.piaalfredsson.se

 

Foto: Sandro AB, Ingrid SjöbergMattias Johnsson, författare, skriver äventyrsromaner för unga, bland annat fantasyserien Agata Wäderby och Hamnskiftarna som handlar om kampen för skapandet och kreativiteten i vår värld. Som författare skriver han också manus till dataspel och rollspel.

 

 

 

Annalena_hedmanAnnalena Hedman, författare, har skrivit böckerna om Abbe i den fiktiva västerbottniska byn Istermyrträsk, med början i Min första världssensation. Annalena Hedman månar om alla de en eller tusen unika berättelser som vi alla bär inom oss. Precis som Abbe har hon en egen storordsbok där hon samlar barns bästa och största ord.

Kontakt och mer information:
annalena.hedman@gmail.com
Läs om Annalena på Rabén & Sjögrens webbplats 

 

Julia_sandstromJulia Sandström, författare, debuterade som 17-åring med första delen i Nyckelväktarna, en serie fantasyromaner för unga läsare. Julia Sandström skapar nya världar, platser och varelser. Som författare har hon arbetat med ungdomar i Fantasystafetten. Startskottet för författarskapet var när hon som 15-åring vann Eragon-tävlingen med sin fantasynovell.

Kontakt och mer information:
juliasandstrom@hotmail.com
Julia Sandströms blogg 

 

Foto: Sandro AB, Ingrid Sjöberg

Eva Salqvist, författare, skriver spännande böcker på lättläst svenska för åldrarna 9–14 år. Böckerna tar avstamp i verkligheten och behandlar viktiga samhällsfrågor. Till boken Messet från Simona finns studiematerial för svenska och samhällskunskap som innehåller frågor kring mod, moral och värderingar.

Kontakt och mer information:
evasalqvist@gmail.com

 

Solja_krapuSolja Krapu, poet och författare, skriver rytmisk poesi f rån vardagen f ör både barn och vuxna. Hon är etablerad estradpoet och flerfaldig SM-vinnare i poetry slam. Verserna i hennes ABC-bok Det ringer in rimmar lekfullt fram situationer på en liten skola. För Jag behöver lillbrorsan fick hon Författarförbundets debutantpris Slangbellan år 2002.

Kontakt och mer information:
soljakrapu@gmail.com
www.soljakrapu.se

 

Anna_holmstromdegermanAnna Holmström Degerman, författare, skriver böcker för låg- och mellanstadieåldern. Modighetsprovet k om ut 2008. Därefter har hon gett ut ett flertal böcker, bland annat deckarserien Niklas och Jossan. Hennes roliga, sorgliga, spännande och spökiga berättelser utspelar sig i norrländska miljöer, med teman som vänskap, relationer och hundar.

Kontakt och mer information:
ah.degerman@gmail.com
www.modighetsprovet.se

Foto: Sandro AB, Ingrid Sjöberg

För mer information om besök och bokning kontakta författarna och illustratörerna per mejl eller på forfattarcentrum.se.

Uppdaterad 17 februari, 2016 kl 11:20 av Pia Brinkfeldt

Bilagor