Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Kategori: Länsbiblioteket

Arkiv

Bibliotekarie--160806

Vik Bibliotekarie Skellefteå

Region Västerbotten är den samhällsorganisation som har det regionala utvecklingsansvaret i Västerbottens län. Med landstinget och länets alla 15 kommuner som medlemmar och i nära samarbete med andra parter inom och utanför regionen skapas utvecklingskraft för att göra regionen till en ännu bättre plats att bo, leva och verka i. Skellefteå sjukhusbibliotek är ett av länets tre sjukhusbibliotek. Vid Skellefteå sjukhusbibliotek bedrivs allmän och medicinsk biblioteksverksamhet samt kulturverksamhet (kultur i vården).

Bilderboksdockor och bilderböcker

Sommar på Skellefteå sjukhusbibliotek

Även i år visas landstingspersonalens konst – VLL:s sommarsalong – digitalt på Skellefteå lasarett. Oftast på sjukhusbiblioteket men ibland i centralhallen. Böcker lånas ut med extra lång lånetid, förutom de allra, allra mest efterfrågade. Mer information finns i bifogat program till vänster. Patienter, anhöriga, personal och alla andra intresserade är välkomna. Trevlig sommar!

Älg som passerar simmandes framför en kajak

Berättarfestivalen på Skellefteå lasarett

18-24 april pågår Berättarfestivalen i Skellefteå. På festivalens facebooksida står att läsa att " biblioteken is da place att vara om du vill serveras en bra mix av berättelser under Berättarfestivalen." Skellefteå sjukhusbibliotek bidrar med två programpunkter: Berättarcafé om Skellefteå lasarett samt en berättelse och kajakpaddling i Kanada och Alaskas vildmark.

Trettondag jul Skellefteå

Sång och musik med Frälsningsarmén

Trettondag jul, onsdag 6 januari, är det dags för Frälsningsarmén traditionsenliga besök på Skellefteå lasarett. Kören och musikanterna är uppdelade i två grupper och besöker vårdavdelningarna enligt bifogat schema. Cirka klockan 15:30 är det gemensam musik och sång i trapphuset på plan 5. Sändning sker via internradion kanal 5. Välkommen att lyssna till julens vackra […]