Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

Miljönär i Västerbotten

 

Pristagare i Region Västerbottens kortfilmstävling – Miljönär

 • Lovisa Holmgren och Alma Berg, Norsjö
  5000 kr
  ”Filmen ”Miljönär” är supersmart och rätt i tiden med en sketch med ett humoristiskt manér och karaktärer som man gärna vill se mer av. Den är charmig, humoristisk och använder klassiskt komiska grepp. Den har ett helhetstänk för miljön och visar att man dessutom vinner ekonomiskt på återbruk, återvinning och sparkfärd istället för bil!”

  https://www.youtube.com/watch?v=AlemktRhqX4
 • Jakob Nihlwing, Umeå
  3000 kr
  ”En fint animerad film med ett stilrent, tydligt budskap och fina detaljer. En film som passar bra i digitala kanaler och känns delningsbar.”
  https://youtu.be/_1GlkUuoqG0
 • Alekzandra Granath, Umeå
  1000 kr
  ”En mycket snygg film som också är tydlig och smart. Det är en film som konkret visar hur vi kan återbruka använda saker och skulle fungera som en serie med olika tema. Tutorials används flitigt i digitala kanaler och den här filmen passar in perfekt. Proffsigt utfört med fina animerade element. Ger en härlig stämning och inspirerar till återbruk i hemmet!”
  https://youtu.be/2BsHSzsptcs
 • Alexander Hansson, Skellefteå
  1000kr
  ”Handritad animerad film med hjärta och ett fint budskap. Den lämnar oss med tankar om personer som man håller av.”
  https://youtu.be/YK1bqfJyq3E

Juryn består av

Simon Öhman Jönsson, filmbolaget Pixelera
Anette Hedman, Katarina Bergsten och Simone Andersson, Kommunikatörer från Samrådsgrupp Avfall, Västerbotten
Ingegerd Svantesson, Avfall Sverige

Vad är en Miljönär?

En Miljönär är smart – blir rik och räddar miljön samtidigt genom att LAGA, LÅNA och ÅTERANVÄNDA. Hitta idéer för din film på www.miljönär.se!

En märkning – Miljönär-vänlig – har tagits fram av Avfall Sverige och används av kommuner för att inspirera till hållbar konsumtion. Genom kampanjen och hemsidan uppmärksammas alla som gör det möjligt att laga, låna, återanvända, eller att på annat sätt minska avfallet. Där finns också en karta som visar verksamheter i Sverige som har fått märkningen.

Vilka arrangerar tävlingen?
Samrådsgrupp Avfall är ett nätverk i Västerbotten, under Region Västerbotten som består av personer som på olika sätt arbetar med miljö- och avfallsfrågor i länet.  Vi arbetar med en kampanj som heter Bli Miljönärvänlig, initierad Avfall Sverige, och den här tävlingen är en del i det.

Uppdaterad 19 april, 2017 kl 8:40 av Jörgen Boström