Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

MediaCenter

Petter Lundberg

Chef
Mobil: 070-318 01 63
petter.lundberg@regionvasterbotten.se

Feriz Zecic

Digital administratör i MediaWebben
Mobil: 070-281 57 58
feriz.zecic@regionvasterbotten.se

Mats Johansson

Projektledare IT
Mobil: 073-846 57 33
mats.johansson@regionvasterbotten.se

Tomas Svedgård

IT-pedagog
Mobil:070-626 37 25
tomas.svedgard@regionvasterbotten.se

Linda Rudolfsson

IT-pedagog
Mobil: 070-565 57 83
linda.rudolfsson@regionvasterbotten.se

Uppdaterad 26 oktober, 2017 kl 10:01 av Jörgen Boström

Över ett hundra pedagoger står samlade och tittar upp mot en kamera.

Fullsatt när förskolepedagoger ska lära sig om digitalisering

Torsdagen den andra november är det dags för IT i förskolan 3.0 – en inspirationskonferens kring förskolans digitalisering. Arrangemanget hålls på Tegs centralskola i Umeå och det kommer bjudas på föreläsningar, prova-på-workshops och inte minst möjlighet att lära av varandra. Bakom satsningen står Region Västerbotten tillsammans med Umeå kommun.

MediaCenter satsar på spetskompetens i ny inriktning

MediaCenter ges ny inriktning och blir en länsövergripande spetskompetens i arbetet med digitaliseringen av den kommunala undervisningen. Efter en oberoende utredning gavs förslaget av en referensgrupp att verksamheten behöver effektiviseras och blir mer behovsanpassad. Beslutet innebär även att MediaCenters budget halveras från och med årsskiftet.

Oscarsgala för elever i länets grund-och gymnasiesärskolor

Tolv klasser i grund- och gymnasiesärskolan från Vilhelmina, Lycksele, Vindeln, Robertsfors och Umeå har inspirerats av västerbottniska sägner och gjort filmer tillsammans med filmaren Sophia Josephsson på iPad. De har deltagit i MediaCenter vid Region Västerbottens satsning ”Det var en gång i Västerbotten ” och 27 maj är det dags för riktig Oscarsgala i Lycksele.

Pressträff 30/1: Ska vi skajpa? – lärplatteprojekt för hem och förskola

– I vårt projekt Ska vi skajpa? har vi använt oss av lärplattor eftersom det är ett fantastiskt digitalt verktyg för pedagogisk dokumentation i förskolan och lätt att använda för små barn som ännu inte kan skriva, säger Jenny Engström, mediepedagog på Mediacenter vid Region Västerbotten. Tillsammans med barn och deras pedagoger från fyra förskolor i länet har Mediacenter vid Region Västerbotten under 2013 jobbat med lärplatteprojektet Ska vi skajpa?