Eventarkiv

1 okt 2020

BERT-labb (Språkanalys med hjälp av Artificiell Intelligens)

Syftet med denna labb är att du ska lära dig mer om språkmodellen BERT (Bidirectional Encoder Representations from Transformers). Deep Learning-modellen BERT är framtagen av Google och anses höja ribban för Natural Language Processing i en hel del sammanhang. Svenska myndigheter har också visat intresse och det har genomförts och genomförs projekt där BERT används för att bl a extrahera data ur myndighetsdokument.

1 okt 2020

Omstart Sverige – i Västerbottens inland! - Webinar med näringsminister Ibrahim Baylan (S)

Inlandets Teknikpark med kommuner bjuder tillsammans med Region Västerbotten in dig som företrädare för industrin i Västerbottens inland till ett webinar där näringsminister Ibrahim Baylan (S), landshövding Helene Hellmark Knutsson och regionråd Rickard Carstedt samt företagsrepresentanter deltar. För att delta i webinariet anmäler du dig i förväg

15 okt 2020

Dialog och workshop för kommande programperiod inom Europeiska regionalfonden

Övre Norrland är mitt i en pågående process att ta fram ett Europeiskt regionalt utvecklingsprogram för de sju kommande åren 2021-2027. Totalt räknat handlar det om miljardbelopp som ska användas för att utveckla övre Norrland i nästa programperiod. Pengarna kommer från Europeiska regionalfonden och möjliggör projekt för att utveckla innovation och företagande, infrastruktur, gröna investeringar och bredband. Mötet är ett sätt att bredda en gemensam kunskap om hur vi vill att övre Norrland ska utvecklas till 2027. Du och din organisation är viktiga för att vidare kunna diskutera hur regionalfonden bidrar till att satsningar, prioriteringar och utvecklingsprojekt riktar sig mot rätt utmaningar och möjligheter. Vi tror också att mötet mellan olika aktörer bidrar till fler samarbeten mellan Västerbotten och Norrbotten. Din röst är viktig för det fortsatta arbetet!

15 okt 2020

Introduktion till Hållbar Sjukvård

Här är utbildningen som ger dig kunskap om hur du arbetar med hållbarhet, miljö och CSR inom sjukvården. Du får kunskaper om vad som skapar en hållbar sjukvård, alltifrån organisation, miljölagstiftning och hur du engagerar medarbetare. Du får grundkunskaper om avfall, transporter, kemikalier och andra avgörande miljöfrågor för ett ökat hållbarhetsarbete inom sjukvården. Du som deltar som konsult eller leverantör till sjukvården får en god insikt i de möjligheter och hinder som finns i vården. Värdefulla kunskaper som skapar en djupare förståels och därmed fördelar i förhållandet till sjukvården. Hållbar sjukvård inkluderar alltifrån minskade utsläpp av läkemedel i miljön till energieffektivisering av sjukhusbyggnader. Under kusen varvas teoretiska moment med övningar, där du som deltagare kan ta upp frågor som rör ditt arbets- och ansvarsområde. Efter utbildningen har du fått djupare kunskap om sjukvårdens utmaningar inom hållbarhet och hur de kan lösas. Hållbar sjukvård är även en hävstång mot en med motståndskraftig sjukvård. I kristider har lösningar som; mer flergångsmaterial man kan sterilisera själv, tvätta lokalt istället för engångskläder, re-processing, egenproduktion av energi vid avbrott m.m. varit avgörande för en fungerande sjukvård.