Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

​Entreprenörskapsforum har Almedalens bästa Stockholmsperspektiv 2018

Under tisdagskvällen i Almedalen utsåg Region Västerbotten Almedalens bästa Stockholmsperspektiv 2018. Årets vinnare är Entreprenörskapsforum. På plats fanns Pernilla Norlin, Ylva Skoogberg och Marcus Larsson för att ta emot utmärkelsen.

– Självklart vill vi säkra nationell och regional konkurrenskraft. Det gör vi med gedigna forskningsunderlag som visar på vikten av entreprenörskap och innovation, säger Pernilla Norlin, vice VD, Entreprenörskapsforum.

För fjärde året utsåg Region Västerbotten Almedalens bästa Stockholmsperspektiv. 2018 års vinnare blev Entreprenörskapsforum. Utmärkelsen ges till en aktör som prisas för sin sunda inställning att ta till vara på Stockholms tillväxttakt i sitt eget utvecklingsarbete.

Motiveringen lyder:

”Entreprenörskapsforum är en av de ledande nationella mötesplatserna för kunskapsinhämtning för beslutsfattare, forskare och opinionsbildare i ekonomiskpolitiska frågor rörande bland annat entreprenörskap och innovation. De sprider sin kunskap i syfte att beslut rörande entreprenörskap och småföretagande ska vara väl underbyggda. Genom att använda Stockholm som motor i sin verksamhet ges i sin tur kraft till att vara den spjutspets man önskar för att förbättra entreprenörskapet, inte bara i Stockholm, utan hela landet.”

Nominerade till priset var även Kairos Future och Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

Tidigare pristagare:

2015 Skanska

2016 Kristoffer Tamsons (M)

2017 Dagens Samhälle

Fakta om Almedalens bästa Stockholmsperspektiv

Sveriges motor är Stockholm- vilket betyder stora möjligheter för resten av landet. Hur påverkar Stockholms tillväxttakt övriga landet på ett positivt sätt och hur kan vi nyttja Stockholmsregionen för att utveckla andra delar av Sverige?

Utmärkelsen innebär att en aktör prisas för sin sunda inställning att ta till vara på Stockholms tillväxttakt i sitt eget utvecklingsarbete. Genom missunnsamhet utvecklas vi inte – det gäller att ta till vara på möjligheter istället för att dissa dem.

För mer information:

Thomas Hartman, Chef för kommunikation och externa relationer, Region Västerbotten
070-666 49 95, thomas.hartman@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Olivia Collin, Kommunikatör, Region Västerbotten
073-514 50 66, olivia.collin@regionvasterbotten.se

Skriv ut

3 juli, 2018 | Olivia Collin

Kommentarer