Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Dagens Samhälle har Almedalens bästa Stockholmsperspektiv 2017

​Tidskriften Dagens Samhälle utsågs under tisdagskvällen till “Almedalens bästa Stockholmsperspektiv” av Region Västerbotten. Olov Carlsson, VD och Chefredaktör, Dagens Samhälle, var på plats och tog emot utmärkelsen.

– Dagens Samhälle är en tidning som förstått att styrkan att nå ut till offentliga beslutsfattare i hela landet ligger i att tänka nationell helhet. Säger Anders Sellström, Koordinator Västerbottenskontoret i Stockholm.

Region Västerbotten utser för tredje året Almedalens bästa Stockholmsperspektiv där en aktör prisas för sin sunda inställning att ta till vara på Stockholms tillväxttakt i sitt eget utvecklingsarbete. Region Västerbotten valde att 2017 ge utmärkelsen till Dagens Samhälle.

Nomineringen lyder: Dagens Samhälles målgrupp är, ”beslutsfattare inom offentlig sektor”, vilka man når med jämförbar högre räckvidd än annan media med samma målgrupp. När den helt stockholmsbaserade redaktionen lyfter centrala samhällsfrågor gör man det med fokus utifrån hela landets perspektiv på välfärdstjänster. Dagens Samhälle har en redaktion som förstår det offentliga Sveriges varierande demografi och utmaningar och därmed lyckas skapa en produkt som berör och skapar nya insikter oberoende var i landet läsaren bor.”

– Det känns otroligt bra att ni träffat så rätt, för det är precis det här vi försöker göra varje dag i varje nummer. Vi jobbar med att bevaka alla Sveriges 290 kommuner och 21 landsting och tar det på allvar. Det finns nästan ingen förutom vi och public service som gör samma sak som vi gör. Så det här är jag otroligt stolt över. Jag är otroligt glad och lycklig över att få det här priset. Det är en utmärkelse som betyder väldigt mycket för oss. Säger Olov Carlsson, VD och Chefredaktör, Dagens Samhälle.

Nominerade till priset var även Business Arena, SJ och Entreprenörskapsforum.

Fakta om Almedalens bästa Stockholmsperspektiv

Syftet med priset:

Utmärkelsen går till den aktör / person som visar hur vi alla kan ta tillvara på Stockholm som tillväxtmotor på ett sätt som också skapar fördel för övriga landet.

Tidigare pristagare:

2016 fick Kristoffer Tamsons (M) från Stockholms läns landsting utmärkelsen, då han tagit sig an uppgiften att förklara vilken roll Mälardalen spelar för Sverige infrastrukturmässigt och vice versa. Asfaltblomman från Stockholm är numera en trafikpolitiker med hela Sverige i fokus.

2015 fick Skanska utmärkelsen Almedalens bästa Stockholmsperspektiv. Genom sina seminarier om ”Vision för Göteborg 2070” i kombination med visionen ”Norrland 2070” och arbetet i ”Stockholm 2070” visar Skanska på att man kan lyfta landets regionala förutsättningar till en gemensam helhet som lyfter hela Sverige.

Mer information:

Anders Sellström, Koordinator Västerbottenskontoret i Stockholm

070-540 12 12, anders.sellstrom@regionvasterbotten.se

Skriv ut

4 juli, 2017 | Olivia Collin

Kommentarer