Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Mikael och Lotten – Årets västerbottensbloggare i Almedalen

Mikael Hansson, Sörmjöle och Lotten Lindström, Storuman blir de två bloggare som får följa med Region Västerbotten till Almedalen.

Mikael Hansson, Sörmjöle och Lotten Lindström, Storuman blir de två bloggare som får följa med Region Västerbotten till Almedalsveckan i juli. Bloggandet sker i samarbete med Västerbottens Kuriren som kommer att publicera bloggarnas texter under veckan.

– Det känns väldigt bra att låta bloggare från Västerbotten få ta del av samhällsdebatt och nätverksbyggande i Almedalen, säger Thomas Hartman, kommunikationschef Region Västerbotten.


Det var många sökanden till Region Västerbottens två bloggpass. Önskemålen var att de sökande skulle blogga på en egen blogg, skriva om samhälle, kultur eller företagande, lägga ut minst tre inlägg från Almedalen och vara skriven i Västerbotten.

– I arbetet med Västerbottens marknadsföring är sociala medier en viktig del i strategin. I år hade vi för första gången bloggare med oss till Västerbotten på Grand Hôtel. Nu är det premiär för oss att bjuda med bloggare till Almedalen, säger Thomas Hartman och fortsätter, Det var svårt att välja bland många starka kandidater men vi valde Mikael Hansson och Lotten Lindström, som kommer från geografiskt skilda platser i länet och för deras samhällsengagemang.

– Vi lägger oss inte i vad de skriver, varför eller hur. De är helt frikopplade från Region Västerbotten i övrigt, poängterar Thomas Hartman.

Samarbete med Västerbottens-Kuriren

Region Västerbotten erbjuder alltså två bloggare från Västerbotten att följa med till Almedalsveckan på Gotland från 1 juli till lördag 7 juli. De kommer att få chansen att lyssna till aktuella politiska debatter om Sveriges framtid samt lyssna till de seminarier som Region Västerbotten är med och arrangerar under veckan kring Norrbottniabanan, transportinfrastruktur, kreativa näringar, Umeå 2014, platsmarknadsföring och mycket mera.

Västerbottens-Kuriren kommer även att ha ett samarbete med bloggarna och publicera deras texter under veckan.

– Vi tycker att det är ett intressant nytänkande med att samarbeta kring bloggare från Västerbotten. Det ska bli spännande att läsa om vilken bild de kommer att förmedla från Almedalen till våra läsare i länet, säger Ingvar Näslund, chefredaktör för Västerbottens Kuriren.

Samhällsintresserade bloggare

Mikael Hansson är bloggare och jobbar bland annat som redaktör för sajten Infotech Umeå som skriver om IT-frågor från länet.

– Det känns mycket spännande att få åka med till Almedalen och få ta del av alla intressanta diskussioner på plats och få hämta in inspiration. Det blir första gången jag deltar, säger Mikael Hansson.

Lotten Lindström jobbar som gymnasielärare på Luspengymnasiet i Storuman, där hon främst undervisar massmedieteori, textkommunikation och marknadsföring på medieprogrammet. Hon bloggar flitigt om samhällsfrågor på Västerbottens Kurirens blogg.

– För urvästerbottningen i mig känns det otroligt lyxigt att få åka till Almedalen och delta i seminarier om vår del av världen. Sedan är det ju också högintressant att som utomstående få möjligheten att lära känna, och reflektera kring, ett väldigt centralt arrangemang inom svensk politik som bloggare, säger Lotten Lindström.

Följ Lotten Lindströms blogg här: http://blogg.vk.se/lotten-lindstrom-storuman/

Följ Mikael Hansson blogg här: http://blogg.vk.se/mikael/

För mer information:

Lotten Lindström, gymnasielärare Luspengymansiet, Storuman,lotten.lindstrom@storuman.se, 070-307 78 71

Mikael Hansson, redaktör Infotech Umeå,mikael.hansson@uminovainnovation.se, 070- 553 06 18

Ingvar Näslund, chefredaktör Västerbottens Kuriren, ingvar.naslund@vk.se, 090-17 60 01

Thomas Hartman, kommunikationschef Region Västerbotten,thomas.hartman@regionvasterbotten.se, 070- 666 49 95

Presskontakt:

Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör Region Västerbotten,ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se , 070-231 93 22

Skriv ut

18 maj, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer