Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Region Västerbotten intar Almedalen

Över 100 västerbottningar intar Almedalsveckan 1-8 juli.Region Västerbotten samordnar hela länets engagemang i Visby tillsammans med ledande representanter för kommuner i länet, länsstyrelsen, landstinget, universitetet, organisationer och näringslivet.

Över 100 västerbottningar intar Almedalsveckan 1-8 juli.Region Västerbotten samordnar hela länets engagemang i Visby tillsammans med ledande representanter för kommuner i länet, länsstyrelsen, landstinget, universitetet, organisationer och näringslivet.

– Vi har dubbelt så många deltagare i år jämfört med i fjol och då har vi ändå inte kunnat erbjuda alla som vill delta plats. Det är glädjande att så många från länet är lockade av våra arrangemang, säger Thomas Hartman, kommunikationschef för Region Västerbotten.

Novgorodgränd 1 i Visby är Region Västerbottens hemviste under Almedalsveckan. Alla som vill känna sig som västerbottningar för en stund är välkomna dit för att ladda batterier, skriva ut tal, surfa på nätet, blogga, ta en fika och lyssna på seminarier.

Många seminarier

Region Västerbotten arrangerar i år ett tiotal seminarier tillsammans med ett 40-tal inbjudna organisationer och företag från både länet och övriga regioner. Årets seminarier behandlar Norrbotniabanan, gruvnäringen, kreativa näringar, Umeå 2014, jämställdhetseffekten inom kultur, distansvård och positiv antirasism.

– Torsdag 5 juli arrangerar vi en heldag kring Varumärket Västerbotten och platsmarknadsföring. Då deltar bland annat marknadsföraren Santosh Hejmadifrån Dubai med fördraget From sand to brand. Dubai har gjort en spännande resa med sitt varumärke där vi i Västerbotten har ännu har mycket att lära. Det arrangemanget kommer att livesändas på nätet, säger Hartman.

Sociala medier från Almedalen

Kommunikationsenheten från Region Västerbotten kommer att finnas på plats för att förmedla nyheter, twittra, facebooka,blogga och livestreama från Västerbottens varumärkesdag. Följ Region Västerbotten i Almedalen via twitterflödet #vbtn2012 och på sajten vasterbotten.nu där kalendariet för alla seminarier även finns.

Nytt för i år är att kommunikatörerna kommer att erbjuda Twitterutbildning för deltagarna. Dessutom följer två fristående västerbottensbloggare med Region Västerbotten till Almedalen. Det är Mikael Hansson från Sörmjöle och Lotten Lindström från Storuman. De kommer att blogga på egna plattformar samt skriva för Västerbottens-Kuriren.

– Sociala medier är en viktig del i vår strategi för att stärka varumärket Västerbotten. I år hade vi för första gången bloggare med oss till Västerbotten på Grand Hôtel. Nu är det premiär att bjuda med bloggare till Almedalen. De är helt frikopplade från Region Västerbotten. Vi lägger oss inte i vad de skriver om och varför, understryker Hartman.

Stärka varumärket Västerbotten

Region Västerbottens almedalssatsning är en del av arbetet att utveckla varumärket Västerbotten.

– Vi vill stärka samarbetet mellan politiska aktörer, näringsliv, akademin och det civila samhället. Tillsammans kan vi skapa förutsättningar för en framgångsrik region. Almedalen är en viktig arena för Västerbotten, dels för att vi vill vi stärka våra nätverk utåt men även för att vässa vårt interna arbete, säger Thomas Hartman, kommunikationschef för Region Västerbotten.

För mer information:

Thomas Hartman, kommunikationschef, Region Västerbotten, 070 – 666 4995,thomas.hartman@regionvasterbotten.se

Pressinformation:

Ingela Hjulfors Berg, kommunikatör, Region Västerbotten, 070-231 93 22,ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se

Mariann Holmberg, kommunikatör, Region Västerbotten, 072-222 73 43,mariann.holmberg@regionvasterbottn.se

Skriv ut
29 juni, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström
  • Fakta Almedalsveckan:

    Almedalsveckan hålls 1 – 8 juli 2012. Samtliga partiledare kommer att delta och tala från Almedalsscenen. I år är 1745 evenemang godkända jämfört med 1476 i fjol. Arrangemangen gästas av 14 000 besökare, fler än 500 ackrediterade journalister och över 700 arrangörer. Alla arrangemang under veckan är kostnadsfria och öppna för alla.

Kommentarer