Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Region Västerbotten rankar Almedalens bästa stockholmsperspektiv

Vem har det bästa stockholmsperspektivet för att hela Sverige ska kunna leva? För att Sverige ska hålla ihop behövs en stark huvudstad. Därför rankar Region Västerbotten Almedalens bästa stockholmsperspektiv.

Vem har det bästa Stockholmsperspektivet för att hela Sverige ska kunna leva? För att Sverige ska hålla ihop behövs en stark huvudstad. Vid Region Västerbotten är vi mycket medvetna om det och vill att fler ska vara det. Därför rankar Region Västerbotten Almedalens bästa stockholmsperspektiv!

Stockholms är Sveriges tillväxtmotor och hamnar återkommande i topp när det kommer till låg arbetslöshet, bostadsbyggande, lediga jobb och ett välkomnande klimat för nyföretagare[1]. En attraktiv huvudstad skapar långsiktigt goda affärer genom utländskt kapital, kunskap, partnerskap och goda exportmöjligheter för hela Sverige. Ett bra exempel är att 2011 stod invånarna och företagen i Stockholms län för nära hälften av statens direkta skatteinkomster.[2] Det i kombination med alla tillgångar, resurser och kompetenser som finns ute i Sverige är vad som gör våra regioner starka.

När Magasinet Monocle rankar världens bästa storstäder hamnar Stockholm i topp, som tredje bäst i Europa och som överlägset bäst i Norden[3]. Det stärker hela landets ställning i den internationella konkurrensen. Om det går bra för Stockholm i den internationella konkurrensen går det bra för Skåne, Dalarna, Norrbotten- ja hela Sverige.

Region Västerbotten listar under Almedalsveckan 2015 de fem aktörer som har Almedalens bästa stockholmsperspektiv. Utmärkelsen vänder sig till organisationer, personer, företag, offentlig och privat sektor- aktörer på plats i Almedalen.

Kriterier för nominerade

  • Ni har en uppfattning om hur Stockholm och en annan del av Sverige kompletterar varandra.
  • Ni jobbar på något sätt för samverkan inom landet, inte för splittring.
  • Ni tar till vara på era lokala/regionala förutsättningar och bygger er verksamhet utifrån dessa.
  • Ni ser fördelarna ur ett internationellt perspektiv av att Sverige har en stark huvudstad.
  • Ni är på plats i Almedalen för att binda samman Sverige.

Hur nominerar jag någon?

Nominering görs genom att twittra namnet på den aktör som du tycker har Almedalens bästa stockholmsperspektiv via hashtagen #mersverige

Listan över Almedalens bästa Stockholmsperspektiv tillkännages onsdagen den 1 juli kl.12.00 på Region Västerbottens facebookgrupp och via Twitter @regionvbtn.

Listettan tilldelas Almedalens bästa stockholmsperspektiv-diplomet, men bjuds även in till invigningen av Västerbottens nya kontor som öppnas i Stockholm i slutet av 2015/ början av 2016.

[1] Visma, Framväxtliga 2015, http://www.mynewsdesk.com/se/visma/pressreleases/framvaextligan-haer-aer-de-hetaste-laenen-i-landet-1182122

[2] Konsten att växa smart, Stockholms handelskammare, 2012:2 ISSN 1654-1758

[3] Stockholms handelskammare, 22 juni 2015, http://www.chamber.se/nyheter/stockholmare-ni-bor-i-nordens-basta.htm

Skriv ut

28 juni, 2015 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer