Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Stockholmspolitiker tilldelas Västerbottnisk utmärkelse i Almedalen

Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) från Stockholms läns landsting fick under tisdagskvällen Region Västerbottens utmärkelse ”Almedalens bästa Stockholmsperspektiv”.

Trafiklandstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) från Stockholms läns landsting fick under tisdagskvällen Region Västerbottens utmärkelse ”Almedalens bästa Stockholmsperspektiv”.

-För att Sverige ska hålla ihop behövs det en stark huvudstad. I norra Sverige är vi mycket medvetna om det, och det vill vi att fler ska vara. Därför utser Region Västerbotten årligen Almedalens bästa Stockholmsperspektiv, säger Tomas Mörtsell (C), vice ordförande för Region Västerbottens regionstyrelse.

Region Västerbotten utser för andra året Almedalens bästa Stockholmsperspektiv där en aktör prisas för sin sunda inställning att ta till vara på Stockholms tillväxttakt i sitt eget utvecklingsarbete. Bland en rad nomineringar har Region Västerbotten valt att ge utmärkelsen till Kristoffer Tamsons (M), landstingsråd vid Stockholms läns landsting.

-Det är hedrande för en asfaltblomma att göra avtryck utanför tunnelbanesystemet, säger Kristoffer Tamsons. Det är viktigt att hela Sverige mår bra om vår järnväg mår bra. Kan jag lyfta det faktum att vi behöver mer satsningar på svensk järnväg för att pendlare ska komma till jobbet och för at vi ska kunna få värdefulla godstransporter att komma från skog till fabrik så är jag tacksam för att kunna göra den insatsen.

Tamsons spelar en viktig roll i Sveriges trafikpolitik, säger Tomas Mörtsell. Flera av de trafiksatsningar som görs lokalt och regionalt i Mälardalen har en betydelse för det övriga landet, och därför är det viktigt att politikerna i Stockholm kan tänka ur ett Sverigeperspektiv.

Nomineringen lyder:

Det talas inte längre om att ”pengarna ska gå dit människor bor, inte till träd i Norrland”.

Kristoffer Tamsons har tagit sig an uppgiften att förklara vilken roll Mälardalen spelar för Sverige infrastrukturmässigt och vice versa. Trafiken i Mälardalen måste växa för att hela Sverige ska fungera, samtidigt som Mälardalsregionen inte kan växa utan att resterande Sverige har en hållbar infrastruktur. Budskapet om hur huvudstadsregionens trafik hänger ihop med resten av Sverige är särskilt uppskattat då Kristoffer Tamsons det senaste året gjort en uppenbar ”vändning” för att vidga sin vy av Sverigebilden. Asfaltblomman från Stockholm är numera en trafikpolitiker med hela Sverige i fokus– Kristoffer Tamsons har Almedalens bästa Stockholmsperspektiv.

För mer information:

Tomas Mörtsell

070-548 86 29, tomas.mortsell@storuman.se

Presskontakt:

Micaela Löwenhöök

Kommunikatör opinionsbildning

070-316 37 01, micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

Skriv ut

5 juli, 2016 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer