Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Utse Almedalens bästa Stockholmsperspektiv 2018

För fjärde året utser Region Västerbotten "Almedalens bästa Stockholmsperspektiv" under Almedalsveckan i Visby. Nu finns möjlighet att nominera den aktör du tycker bör prisas för sitt tillvaratagande av Stockholms tillväxttakt i sitt eget arbete. Priset delas ut tisdag den 3 juli kl.20:00.

Det är för fjärde året i rad som Region Västerbotten under Almedalsveckan i Visby utser ”Almedalens bästa Stockholmsperspektiv”. Sveriges motor är Stockholm- vilket betyder stora möjligheter för resten av landet. Hur påverkar Stockholms tillväxttakt övriga landet på ett positivt sätt och hur kan vi nyttja Stockholmsregionen för att utveckla andra delar av Sverige?

Utmärkelsen innebär att en aktör prisas för sin sunda inställning att ta till vara på Stockholms tillväxttakt i sitt eget utvecklingsarbete. Genom missunnsamhet utvecklas vi inte – det gäller att ta till vara på möjligheter istället för att dissa dem.

Tidigare vinnare av utmärkelsen

2015 Skanska

2016 Kristoffer Tamsons (M) landstingsråd Stockholms läns landsting

2017 Dagens Samhälle

Hur nominerar jag Almedalens bästa Stockholmsperspektiv?

  • Skriv en kort motivering om ett projekt, en satsning eller ett agerande som du eller din organisation gjort där ni tagit till vara på Stockholmregionens starka tillväxt i ert egna utvecklingsarbete. Det går bra att motivera en person också. Motiveringen behöver inte vara mer än några meningar- vi fördjupar oss i ert bidrag.
  • Skicka motiveringen till micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se senast kl.12.00 den 3 juli.
  • Dyk upp på Hela Sveriges opinion – Region Västerbottens och tankesmedjan Idagoras mingel i Almedalen med fokus på ett Sverige större än sina storstäder. Läs mer om kvällen här. Hela Sveriges opinion hålls på Novgorodgränd 1 den 3 juli kl. 20.00. Vinnaren av Almedalens bästa Stockholmsperspektiv utses under kvällen.

Läs mer om Västerbotten i Almedalen och utmärkelsen på http://vasterbottenialmedalen.se

För mer information:

Thomas Hartman, Chef kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten

070-666 49 95, thomas.hartman@regionvasterbotten.se

Presskontakt

Olivia Collin, kommunikatör vid Region Västerbotten

073-514 50 66, olivia.collin@regionvasterbotten.se

Skriv ut
15 juni, 2018 | Olivia Collin

Kommentarer