Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

– Kulturpolitiken i det här landet har alltid präglats av ökad tillgänglighet, den politiken har överlevt sig själv, sa Jasenko Selimovíc, statssekreterare, (FP) , och menade att ett oöverskådligt utbud redan finns och att det är på kvalitet det måste satsas. talare på Bildningsduellen 3 juli. Foto: Carina Hedenberg

Lyssna

Västerbotten i Almedalen: ”Hur bildat är Sverige?”

Folkbildningsförbundet ställde frågan "Hur bildat är Sverige?" i en bildningsduell med medverkande från politik, media, vetenskap och folkbildning. I tre ronder munhöggs bland andra Jasenko Selimovíc (FP) statsekreterare arbetsmarknadsdepartementet, Tjia Torpe, förbundschef Studiefrämjandet, och Johan Söderman, forskare i ämnet hiphop.

Folkbildningsförbundet ställde frågan ”Hur bildat är Sverige?” i en bildningsduell med medverkande från politik, media, vetenskap och folkbildning. I tre ronder munhöggs bland andra Jasenko Selimovíc (FP) statsekreterare arbetsmarknadsdepartementet, Tjia Torpe, förbundschef Studiefrämjandet, och Johan Söderman, forskare i ämnet hiphop.

– Kulturpolitiken i det här landet har alltid präglats av ökad tillgänglighet, den politiken har överlevt sig själv, sa Jasenko, och menade att ett oöverskådligt utbud redan finns och att det är på kvalitet det måste satsas.

Centralt i diskussionerna var ämnet självkänsla, något som många deltagare såg som oumbärligt i ett modernt innovativt företagande.

– Självkänsla föder idéer, om någon lyssnar på ens idéer stärks självkänslan ytterligare, sa Tjia Torpe.

– Företag som inte utvecklas och tar till vara på sina medarbetares idéer kommer till slut lägga ner” sa Tobias Krantz, chef för utbildning och innovation, Svenskt Näringsliv.

Hela seminariet sändes av Region Västerbotten och går att se här: http://bambuser.com/v/3710216

Text: Axel Karlsson

Foto: Carina Hedenberg

Skriv ut

3 juli, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer