Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Västerbotten – oasen i Almedalen 2017

Almedalen – en viktig plattform för Västerbottens län. Nästa vecka drar Almedalsveckan 2017 igång, och givetvis finns Västerbotten på plats. Tillsammans med aktörer från länet men också utifrån arrangeras seminarier, debatter och givetvis politisk allsång. Framförallt skapas en oas där hela norra Sverige kan samlas på en och samma gång, för nya möten och stärkt hållbar regional utveckling.

– Region Västerbotten använder Almedalen 2017 som en strategisk mötesplats för att synliggöra länets intressen och viktiga frågeställningar och för att skapa en plattform för länets aktörer. Många av våra prioriterade aktörer från både offentlig och privat sektor finns på plats och därmed möjliggörs dialog med beslutsfattare och nyckelaktörer. Det ger ytterligare kraft i utvecklingsarbetet i Västerbotten, säger Anna Pettersson, Regiondirektör vid Region Västerbotten.

Nästa vecka finns Västerbotten på plats under Almedalsveckan i Visby för sjunde året i rad. Ett fullspäckat schema fyller lokalerna på Novgorodgränd 1. I arrangemangen medverkar aktörer från både Västerbotten och runt om i norra Sverige, men också besökare med intresse för norra Sverige och de kompetenser som finns här.

– I Almedalen samlas beslutsfattare och organisationer som är viktiga för vårt län. Det är nödvändigt och självklart att vi också är där. Säger Erik Bergkvist (s) Regionråd vid Region Västerbotten.

Mellan den 3-6 juli arrangeras seminarier, debatter och mingel hos Västerbotten i Almedalen. Aktörer som Botniska korridoren och North Sweden Clean Tech finns på plats med bland annat Pat Cox, ScanMed och Ibrahim Baylan, Samordnings- och energiminister som talare. OECD’s rekommendationer kommer att diskuteras tillsammans med Chris McDonald, OECD och utmärkelser till årets bästa ledarskribenter och “Almedalens bästa Stockholmsperspektiv” kommer att delas ut.

Bland många ämnen är infrastruktur, klimat/miljö, arbetsmarknad, hållbarhet, framtidens media, forskning, vård och omsorg, mänskliga rättigheter och internationella frågor ledstjärnor för de seminarier som äger rum hos Västerbotten i Almedalen. Givetvis har även den populära politiska allsången en punkt i programmet. Flera av seminarierna kommer att livesändas på Region Västerbotten direkt.

Torsdag den 6 juli ägnas helt åt Västerbotten då det årliga varumärkesseminariet och Västerbottensminglet tar plats. Denna varumärkesdag blir årets sista arrangemang i sin storlek som går under temat “Global attraktionskraft” vilket varit ett genomgående tema för Region Västerbotten 2017 – men också fortsätter till årets slut. I varumärkesseminariet medverkar bland annat Ingrid Thylin, avdelningschef, Samhällsutveckling, Skellefteå kommun, Karin Byman, Energiexpert, Ingenjörsvetenskapsakademien, Patrik Oksanen, politisk redaktör, MittMedia, Uppsala och Åsa Zetterberg, sektionschef, Avdelningen för digitalisering, SKL

Almedalen är ett etablerat forum som Västerbottens län använder för att lyfta och stärka de regionala förutsättningarna för initiativ från näringsliv, akademi och offentliga sektorn. Under Almedalsveckan finns många prioriterade aktörer från både offentlig och privat sektor på plats under begränsad tid. Det ger även stora möjligheter till sektorövergripande samordning samt möjligheter att både agera enskilt eller tillsammans i olika frågor. Ett par viktiga dagar där länets intressen synliggörs, nya samarbeten skapas och nya möten uppstår.

Här hittar du programmet för veckan samt programmet för varumärkesseminariet.

För mer information:

Thomas Hartman, Chef för kommunikation och externa relationer vid Region Västerbotten
070-666 49 95, thomas.hartman@regionvasterbotten.se

Presskontakt
Olivia Collin, Kommunikatör Region Västerbotten
073-514 50 66, olivia.collin@regionvasterbotten.se

Skriv ut

30 juni, 2017 | Olivia Collin

Kommentarer