Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Västerbotten i Almedalen är igång

Idag inleds Västerbotten i Almedalen som under den kända politikerveckan i Visby bjuder in till 29 olika seminarier, möten och event. – Det är viktigt att små och stora aktörer från länet ges förutsättningar att vara och agera i aktuella frågor i ett forum som Almedalen, säger Erik Bergkvist. Västerbotten ska ha en stark röst […]

Idag inleds Västerbotten i Almedalen som under den kända politikerveckan i Visby bjuder in till 29 olika seminarier, möten och event.

– Det är viktigt att små och stora aktörer från länet ges förutsättningar att vara och agera i aktuella frågor i ett forum som Almedalen, säger Erik Bergkvist. Västerbotten ska ha en stark röst i en nationell opinion.

Västerbotten i Almedalen genomförs för 6:e året med Region Västerbotten som arrangör. Under veckan arrangerar aktörer från Västerbotten och norra Sverige seminarier, debatter, events och möten på Region Västerbottens lokal på Novgorodgränd 1 i Visby. Flera av seminarierna direktsänds via Region Västerbotten Play.

– Det finns en rad frågor som är särskilt viktiga för den regionala utvecklingen i Västerbotten den här Almedalen, säger Erik Bergkvist, regionråd (S) vid Region Västerbotten. På vår agenda står bland annat den aktuella frågan om utlokalisering av statliga jobb, infrastruktursatsningar i Norra Sverige och migrations- och integrationsfrågorna.

Programmet för Västerbotten i Almedalen finns att läsa och ladda ner här.

Nyhet med Västerbotten prespeech

Under två kvällar, måndagen den 4:e och onsdagen den 6:e juli, arrangeras Västerbotten pre-speech, ett mingel med debatt de 45 minutrarna innan talet i Almedalsparken. Moderatorer för de två kvällarna är journalisten Sverker Olofsson och den politiske redaktören Patrik Oksanen. Teman för kvällarna är journalistik och statliga arbetstillfällen. Debatterna livesänds kl.18.00 de aktuella datumen.

Almedalens bästa Stockholmsperspektiv

Tisdagen den 5 juli utser Region Västerbotten Almedalens bästa Stockholmsperspektiv. Utmärkelsen uppmärksammar en aktör i Sverige som på ett utstickande sätt varit ett föredöme i att använda sig av tillväxtmotorn Stockholm för att uppnå regional tillväxt någon annan stans i Sverige.

Västerbottens dag i Almedalen

Torsdagen den 7 juli är Västerbottens dag i Almedalen med varumärkesseminarium och det populära Västerbottensminglet. Temat för årets varumärkesseminarium är ”Den hållbara platsen” med föreläsare från bland annat Energimyndigheten, Philips, Abbvie och Riksidrottsförbundet. Läs mer om varumärkesseminariet här.

Under måndagen arrangeras seminarierna:

Innovationsupphandling och intrapenad visar på handlingskraft på landsbygden

Seriös analys av marknadsläget gör att kommunen vågar tro på stor investering och nya jobb

Vilken kunskap är mest värd – nu och i framtiden?

Kompetensförsörjningsutmaning och arbetslösa utrikesfödda

En europeisk migrationspolitik – ett lokalt och regionalt ansvar?

Hur skapar vi förutsättningar för hållbar tillväxt och välfärd?

Hur nyttjar vi sakernas internet, öppna data och förstärkt verklighet för att skapa en smart region?

Nyttoanalyser av infrastruktur – vad krävs för större träffsäkerhet? Nya Ostkustbanan som exempel

Västerbotten pre-speech: Har riksjournalistiken lämnat landet?

Läs mer om seminarierna genom att klicka på dem.

För mer information:

Erik Bergkvist

070-618 68 55, erik.bergkvist@regionvasterbotten.se

Presskontakt:

Micaela Löwenhöök

Kommunikatör opinionsbildning

070-316 37 01, micaela.lowenhook@regionvasterbotten.se

Skriv ut

4 juli, 2016 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök
  • Idag inleds Västerbotten i Almedalen som under den kända politikerveckan i Visby bjuder in till 29 olika seminarier, möten och event.

Kommentarer