Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Här är rankingen av Almedalens fem bästa Stockholmsperspektiv 2015

Skanska i Almedalen, Niklas Nordström, Falkevik och Danehav, Åtta till fem och Katarzyna Wikström har Almedalens bästa Stockholmsperspektiv 2015.

Region Västerbotten har rankat Almedalens fem bästa stockholmsperspektiv. Flera bidrag har lämnats in till utmärkelsen via hashtagen #mersverige, omvärldsbevakning och inlämnade nomineringar under Almedalsveckan.

Här är Almedalens bästa Stockholmsperspektiv 2015:

  1. Skanska i Almedalen 2015
  2. Niklas Nordström, kommunstyrelsens ordförande i Luleå
  3. FKDV- Falkevik och Danehav
  4. Åtta till fem- HD Sydsvenskan
  5. Katarzyna Wikström, kommunchef Norsjö kommun

1. Skanska i Almedalen 2015

Har Almedalens bästa Stockholmsperspektiv 2015. Genom sina seminarier om ”Vision för Göteborg 2070” i kombination med visionen ”Norrland 2070” och arbetet i ”Stockholm 2070” visar Skanska på att man kan lyfta landets regionala förutsättningar till en gemensam helhet som lyfter hela Sverige.

2. Niklas Nordström

Kommunstyrelsens ordförande Luleå (S)

Har i sin opinionsbildning kring nedläggningen av Bromma flygplats lyft blicken från Luleå och Norra Sverige och använt hela Sveriges behov som argument för att driva frågan om en väl utbyggd flygtrafik.

3. FKDV

Falkevik och Danehav

Mediaproducenterna som binder samman Sverige med hjälp av sina gadgets, innovativa idéer och goda närvaro i hela landet- trots att de hänger i Stockholms förort.

4. 8till5

HD- Sydsvenskan

Rapporterar om händelser från hela Sverige som kan ha positiva effekter på Skåne. Tack vare Sverige växer Skåne. I samband med Almedalsveckan visar 8till5 Skånes kärlek till Stockholm.

5. Katarzyna Wikström

Kommunchef i Norsjö kommun

Vid seminariet ”Bostadsmarknadens förfall utanför tillväxtorterna” förtydligade Katarzyna Wikström att ” Vi ser bara Umeå och de större städernas tillväxt som fördelaktigt för oss. Det skapar bättre förutsättningar för Norsjö att växa. Ett positivt och pragmatiskt tankesätt som för småkommuner framåt.

 

Här kan du läsa mer om tävlingen, tävlingskriterier m.m.

För mer information:

Thomas Hartman

Kommunikationschef Region Västerbotten

070-666 49 95

thomas.hartman@regionvasterbotten.se

Skriv ut

1 juli, 2015 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer