Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Publiken uppmanas att tänka kritiskt på galleri Alva

I morgon, fredag den 4 maj, invigs årets femte konstutställning på galleri Alva vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå.

I morgon, fredag den 4 maj, invigs årets femte konstutställning på galleri Alva vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå. Maj månads konstnär är Jörgen Nilsson, Örnsköldsvik, med skulpturutställningen ”Plan A, modelleringar”.
I utställningens skulpturer låter han betraktaren aktiveras till egna slutledningar. Han gör ett beräknande enstavigt ställningstagande genom att ställa sig på kanten, som för att ge plats åt publikens kritiska tänkande.

Utbildad bildlärare

I en intervju har Jörgen Nilsson förklarat att ”Konstnären är en del av det samhälle han lever och verkar i, och av det skälet går det inte att separera konsten ifrån det sammanhang i vilken den produceras. Att hålla sig informerad om Skandia och utfallet av landstingets revisioner är ju lika viktigt som att veta hur man blandar oljefärg, eftersom båda exemplen påverkar min situation både som konstnär och enskild individ.”

Jörgen Nilsson är född och uppväxt i Mellansel, utanför Örnsköldsvik. Han har bl.a. utbildat sig till bildlärare vid lärarhögskolan i Umeå. Han har också gått konsthögskolan i Stockholm.

Parallellt med sitt konstnärsskap arbetar Jörgen sedan ett antal år som projektledare hos Statens konstråd.

Jörgen Nilssons utställning på galleri Alva i Umeå pågår till och med 29 maj.
Tid för vernissagen: fredagen den 4 maj klockan 12.00.

Plats: Galleri Alva, Norrlands universitetssjukhus, Tandläkarhögskolan (Dallashuset), bottenvåningen.

Välkommen!

För mer information kontakta Camilla Caster, Västerbottens läns landsting, telefon: 090-785 85 50 eller 070-256 88 25.

Skriv ut

3 maj, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer