Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Regionbloggen

Lyssna

Då var invigningen igång!

Direktblogg av Linnéa Sundling från invigningen av Västerbotten på Grand Hôtel.

Linnea_Sundling_blogghuvud

Då var vi på plats. I Salen på Grand Hotel i Stockholm. Musik med rötter i Västerbotten strömmar ut från högtalarna och jag och Hamid har redan dragit i oss

varsin Kråkbärsshot från Samiska Apoteket. Jag känner mig redo.

Invigningen av det 25:e Västerbottensdagarna går nu av stapeln och välkomsttalet hålls av Malou von Sivers. Hon om någon vet vad det kan vara att mötas.

Förväntningarna inför dessa tre veckor är nog många, inte minst från mig själv. Jag ser fram emot årets tema Det gränslösa mötet och vad invigningdagens programpunkter får mig att fundera kring. I mitt yrke handlar allting egentligen om möten. Som dansare, danspedagog och fritidsledare bygger jag relationer varje dag som sträcker sig över åldrar, kulturer och former. Genom dansen i möte med publiken, i mötet med workshop-deltagare och alla andra unga människor jag träffar på ungdomsgården som j

inledning

ag delvis arbetar på. Att arbeta som dansare och pedagog är att möta en annan människa, för utan mötet är jag ingenting. Utan möten händer ingenting, det är faktiskt sant.

Väl mött!

Skriv ut

20 januari, 2015 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök
  • Presentation Linnéa Sundling:
    Jag heter Linnéa Sundling och flyttade från Umeå till Stockholm 2007 för att utbilda mig inom modern och nutida dans. Efter en kandidatexamen i danspedagogik från Dans- och Cirkushögskolan har jag bland annat turnerat med föreställningar och projekt runtom i Sverige tillsammans med danskollektivet Johanssons pelargoner och dans, som jag även är en utav grundarna till. Mitt arbete riktar sig huvudsakligen till barn och unga och drivkraften är att genom dans synliggöra, utmana och rucka på rådande normer.

    Trots att jag åker hem till Västerbotten några gånger om året upplever jag ett glapp mellan mig och min hemregion. Umeå är staden jag lämnade för att komma vidare. Under det senaste året har jag fått upp ögonen igen och ser med stor nyfikenhet på utvecklingen av regionen. Jag är en samhällsengagerad person och är speciellt intresserad av utveckling inom jämställdhet, kultur och mångfald. Därför ser jag fram emot att ta del av invigningsdagen av Västerbottendagarna och kommer att reflektera kring Milad Mohammadis tal, samtalet Att bygga attraktivitet och om föredraget Var det bättre förr?

Kommentarer