Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Regionbloggen

Lyssna

Is it a bird? Is it a plane? No it’s SuperMilad!

Direkblogg från invigningen av Västerbotten på Grand Hotel

Blogghuvud Hamid Ershad Sarabi

 

”Antingen skulle jag ta livet av mig själv, eller bli en fantastisk människa.”

Den meningen kom någon minut in i Milad Mohammadis tal och redan där såg man att det inte fanns en enda person som inte var berörd.

Ca 20 minuter senare, när applåderna hade lagt sig och det var dags för lunch kände jag mig inte bara berörd, utan överkörd av ett godståg.

milad2

Om ni inte känner till Milad så kommer det en kort presentation här.

”Milad Mohammadi har bland annat blivit utnämnd till Supertalang (Veckans Affärer), Superkommunikatör (Resumé), Årets Uppstickare (Shortcut) och är enligt tidningen Dagens Industri en av de mest efterfrågade talarna i det nordiska näringslivet.
Han föddes i slutet på 80-talet i Iran och flydde till Sverige. Från att växa upp i utanförskap, diskriminering och se sina föräldrar kämpa hårt fick Milad en stark drivkraft och har uppmärksammats som en av morgondagens ledare.
Milad blev både Sveriges yngsta jurist och statsvetare – och idag en oförglömlig talare. Genom sitt unika sätt att kommunicera med starka känslor, kunskap och inspiration har han inspirerat och påverkat företag, kommuner och alla möjliga aktörer inom mångfald, integration och ledarskap – med tesen att olikheter är de största möjligheterna.”

Milad pratade om sårbarhet, nyfikenhet och utanförskap. Om man ska koppla det till årets tema kan man säga att alla dessa är faktorer som kan bygga eller riva gränser mellan människor.

Han pratade om hur vi kan bygga verksamheter och samhället som ser lösningar istället för problem. Att olikheter är våra största möjligheter.

Han pratade om hur det alltid är de som kommer från en bra bakgrund som också blir de som skaffar sig en utbildning och försöker utvecklas, något jag tänkt på ganska mycket. Jag har alltid tänkt på de skillnader som finns mellan barn med akademiska föräldrar och barn som kommer från en icke akademisk miljö. Och hur möjligheterna och förutsättningarna förändras med de.

milad1

Han berättade om sin resa och sin dröm. Om att starta en skola i Akalla. En skola som ska även vara ett aktivitetshus som kombinerar skolverksamhet med läxhjälp, mentorskap, kontor för näringsliv, myndigheter och organisationer, lokaler för eftermiddagsverksamhet och civilsamhället.

Och han berätta om hur han ser på ledarskap. Om att se skillnader och olikheter som möjligheter.

”Lika barn leka bäst men olika barn hittar på de bästa lekarna.”

 

Få ni chansen att se Milad, gör det. Han är inte bara en fantastisk bra talare som berör, utan en naturkraft som river allt i sin väg för att skapa något vackert.

Skriv ut

20 januari, 2015 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök
  • Hamid Ershad Sarabi är 29 år, egenföretagare och student. Sedan flytten till Sverige 1999 har han testat livet både i Stockholmsregionen och Skellefteå och rest i jobbsammanhang från nordligaste Sverige till gränsen mot Danmark.
    Hamid brinner för att hela Sverige ska leva och växa och kommer under invigningsdagen den 20 januari fundera och blogga om hur det gränslösa mötet ska kunna vara grunden för Sveriges framtid.

Kommentarer