Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Regionbloggen

Lyssna

Vad hände där, politiker?

Direkblogg från invigningen av Västerbotten på Grand Hotel

Blogghuvud Hamid Ershad Sarabi

 

Roliga timmen aka ”Det gränslösa ledarskapet” med Mattias Lundberg, psykolog och Jan Bylund, komiker. Har aldrig varit förtjust i ”roliga” föreläsare som inte är naturligt roliga utan försöker göra det roligt med dåliga skämt och långdragna historier om Göteborgare.

Som tur var så hade jag att göra under tiden. Efter det blev det kort paus för fika innan det var dags för Moderaternas nya partiledare att ta plats på scenen.

Mina förväntningar var inta särskilt höga. Jag förväntade mig inget brandtal som skulle lyfta taket. Men jag blev väldigt besviken ändå. Det blev helt enkelt ganska tråkigt och platt.

kindberg3

Missförstå mig inte nu, Anna Kindberg-Batra är en väldigt kunnig politiker och smart person som dessutom hade ett fantastiskt budskap. Hon fortsatte i samma spår som Reinfeldt. Hon pratade om förändringar som Sverige gått igenom och alla gränser vi har suddat under historiens gång trots att vi har mött tider av extremism och främlingsfientlighet. Hon gav en rejäl känga till Sverigedemokraterna när hon pratade om hur vi ska välkomna de som kommer hit och se till att de får arbete och framtidsmöjligheter. Hon pratade om innovationer och om hur samarbete mellan människor och företag över gränser kan leda till framgång för Sverige som land.

kindberg1

Samtidigt fanns det några saker som jag irriterade mig på. Talet kändes oengagerat, innehöll inget vi inte hade hört förut. Hon kändes inte särskilt övertygad om det hon pratade om. Hon höll samma tonläge under hela talet och avslutade utan någon större perforation. Dessutom var kroppsspråket tamt och stelt.

Spontant känns det som att hon behöver bli mycket bättre på att engagera och beröra om hon i fortsättningen ska övertyga några väljare.

kindberg2

Kindberg-Batras tal följdes upp av Aida Hadzialic, vår nya gymnasieminister och yngst i regeringen. Även hon verkade inte helt hundra på vad hon gjorde här och höll ett ganska tråkigt och oinspirerande tal med viktiga poäng som försvann någonstans under talet.

Något gott kom ur det hela ändå. Två av våra högt uppsatta politiker visade ändå en enighet om att vi ska sudda fler gränser och fortsätta samarbeta mellan människor, politiska partier , regioner och länder för att tillsammans nå framgång.

Skriv ut
20 januari, 2015 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök
  • Hamid Ershad Sarabi är 29 år, egenföretagare och student. Sedan flytten till Sverige 1999 har han testat livet både i Stockholmsregionen och Skellefteå och rest i jobbsammanhang från nordligaste Sverige till gränsen mot Danmark.
    Hamid brinner för att hela Sverige ska leva och växa och kommer under invigningsdagen den 20 januari fundera och blogga om hur det gränslösa mötet ska kunna vara grunden för Sveriges framtid.

Kommentarer