Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Regionbloggen

Lyssna

Var det en dimma som lade sig?

Direktblogg av Linnéa Sundling från invigningen av Västerbotten på Grand Hôtel.

Linnea_Sundling_blogghuvud

Något jag sett fram emot var moderaternas nya partiledare Anna Kinberg Batras tal. Efter tio minuter av vinter, skidhjältar, skog, stål och Umeås universitet känner jag mig inte direkt upplyft. Anna Kinberg Batra måste bli bättre på att tala eller åtminstone komma med något annat än återanvänt politiker-tugg. Lamt och inte den bilden av Västerbotten jag känner att jag vill skriva under på.

Tyvärr imponerar inte heller gymnasie- och kunskapslyftsministern Aida Hadzialic som bland annat talar om ”det svenska löftet” som är den nya regeringens löfte om att alla oavsett bakgrund och tillhörighet ska ha samma möjlighet till en ljus framtid. Otroligt bra ambitioner och idéer och jag hoppas innerligt att det kan bli verklighet. Jag saknar däremot att känna det där engagemanget jag vanligtvis brukar känna då vi talar om utbildning. Jag befinner mig i en dimma. 

Skriv ut

20 januari, 2015 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök
  • Presentation Linnéa Sundling:
    Jag heter Linnéa Sundling och flyttade från Umeå till Stockholm 2007 för att utbilda mig inom modern och nutida dans. Efter en kandidatexamen i danspedagogik från Dans- och Cirkushögskolan har jag bland annat turnerat med föreställningar och projekt runtom i Sverige tillsammans med danskollektivet Johanssons pelargoner och dans, som jag även är en utav grundarna till. Mitt arbete riktar sig huvudsakligen till barn och unga och drivkraften är att genom dans synliggöra, utmana och rucka på rådande normer.

    Trots att jag åker hem till Västerbotten några gånger om året upplever jag ett glapp mellan mig och min hemregion. Umeå är staden jag lämnade för att komma vidare. Under det senaste året har jag fått upp ögonen igen och ser med stor nyfikenhet på utvecklingen av regionen. Jag är en samhällsengagerad person och är speciellt intresserad av utveckling inom jämställdhet, kultur och mångfald. Därför ser jag fram emot att ta del av invigningsdagen av Västerbottendagarna och kommer att reflektera kring Milad Mohammadis tal, samtalet Att bygga attraktivitet och om föredraget Var det bättre förr?

Kommentarer