Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Sverige binds samman i Almedalen

Så vill jag att vi ska se på Sverige.

Jag har alltid gillat Stockholm. Precis som vilken grupp som helst så behövs det alltid en stark ledare. En grupp där det finns ett tydligt ledarskap och där gruppmedlemmarna får göra det de själva är bäst på och får ta eget ansvar är en bra grupp- en sund grupp. Så vill jag att vi ska se på Sverige. Stockholm är den tydliga tillväxtmotorn som skapar förutsättningar för att resten av landet ska kunna leva och utvecklas, precis som en god ledare som skapar möjligheter för sina lagmedlemmar att utvecklas och jobba bra.

Hela Sverige ska självklart leva. Runt om i våra regioner finns massor av kompetenser och tillgångar som inte finns i Stockholm, men som kanske är nödvändig för Stockholm att ta till vara på för att Sveriges ställning i den nationella, och inte minst den internationella kontexten, ska stärkas. Det är bland annat av den anledningen som Västerbotten till hösten startar projektet ”Ett västerbottenskontor i Stockholm”- vi vill knyta ihop landet mer.

Det är också av den anledningen som vi under Almedalsveckan rankar ”Almedalens bästa stockholmsperspektiv”, för att uppmärksamma aktörer i Sverige som tänker på samma sätt- aktörer som på ett konstruktivt sätt tar till vara på faktum att Stockholm är landets tillväxtmotor. Läs mer om utmärkelsen här.

Nu ska jag och kollegorna vid Region Västerbotten göra allt vi kan för att leverera en stark västerbottensnärvaro under Almedalsveckan.

Skriv ut

28 juni, 2015 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer