Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Regionbloggen

Lyssna

Hur ser vi på medias granskning?

I veckan har Region Västerbotten granskats av VK och Norran. Hur ser vi på det?

I veckan har Region Västerbotten granskats av VK och Norran. Samtidigt är dessa två mediahus själva en synnerligen aktiv del av regionens utveckling och vill bidra. I olika sammanhang som exv Gräv 2014 eller Umeågalan för att ta ett par exempel korsas våra vägar och vi samarbetar. Hur kan det komma sig?

Ja, för min del är det självklart. Region Västerbotten ska utsättas för granskning. Vi ska lyssna och lära oss. Det vore märkligt om det inte fanns saker saker att utveckla och förändra i en stor organisation som Region Västerbotten. Här är en aktiv lokal och regional journalistik väldigt avgörande för oss alla.

Så vi välkomnar granskning och förväntar oss aldrig att behandlas annorlunda bara för att vi ibland samarbetar med tidningarnas vilja att bygga ett bra Västerbotten.

Genom att tidningarna själva också har ett intresse att snabbt korrigera små och större misstag så kan vi tillsammans bidra till att Västerbottningarna får ökad kunskap om hur deras skattemedel används. Det blir särskilt viktigt då det är Region Västerbotten som har det regionala utvecklingsansvaret.

Tack för denna granskning denna vecka Ingvar Näslund och Lars Andersson och välkomna åter med nya frågor eller följdfrågor till veckan eller framöver så försöker vi hjälpa efter bästa förmåga. Nu är det snart dags för barnkalas.

Läs gärna Ingvars Näslunds krönika

http://www.vk.se/1296050/sa-skapas-utveckling

THOMAS HARTMAN
Kommunikationschef
Region Västerbotten

Skriv ut

11 oktober, 2014 |
Thomas Hartman
Thomas Hartman

Kommentarer