Tillsammans bromsar vi spridningen av det nya coronaviruset

Det nya coronaviruset påverkar alla och det är mycket som inte är sig likt i vardagen. Alla medarbetare i hälso- och sjukvården och tandvården jobbar hårt för att anpassa verksamheten för att vi på ett säkert sätt ta hand om de som kommer till oss och de som drabbas av viruset eller söker sig till oss av andra skäl. Stora delar av verksamheten förändras men mycket är sig också likt. Vi har infört ett besöksförbud för att skydda de som vårdas på sjukhus och sjukstugor. Har du ett inbokat besök och är osäker på om du kan komma kontakta din mottagning för råd. Alla har ett ansvar att följa råden som vi och andra myndigheter ger. Tack din omtanke, tillsammans bromsar vi smittspridningen!

Covid-19 – coronavirus
Man med en bebis i soffa som håller upp en dataskärm och har ett videosamtal.

Observera att all information uppdateras kontinuerligt.

Följ vårt arbete med att hantera covid-19
– läs våra nyheter och pressutskick

Besöksförbud på vårdavdelningar – Tack för att du visar hänsyn!

För att minska risken för smitta tar vi tills vidare inte emot besök av närstående på länets sjukhus och sjukstugornas vårdavdelningar. Undantag beslutas av vårdpersonal. Det är också viktigt att den som är sjuk och har tid för besök på mottagning bokar om besöket.
Besöksförbud för att bromsa smittan

Vill du hjälpa till under coronapandemin?

Vill du jobba hos oss? Eller vill du sälja eller skänka skyddsutrustning och förbrukningsmaterial eller ge andra gåvor?
Jag vill hjälpa till!

Vi hjälps åt för att bromsa smittspridning

När ett nytt virus uppkommer har ingen immunitet mot det och många riskerar att insjukna samtidigt. Vi måste särskilt hjälpas åt att skydda de som har störst risk att bli svårt sjuka, dvs äldre personer och andra som har underliggande sjukdomar. Dessutom är det viktigt att bromsa smittspridning för att kunna upprätthålla samhällsviktiga funktioner.
Stanna hemma när du är sjuk och andra saker du kan göra för att minska smittspridning

Information för vårdpersonal

För vårdpersonal om covid-19

Näringsliv och kompetensförsörjning

Här har vi samlat viktig information för dig som är företagare, arbetar med utvecklingsfrågor, t.ex. näringslivsutveckling och kompetensförsörjning eller andra utvecklingsfrågor på kommuner, organisationer eller med regional utveckling.
Näringsliv och kompetensförsörjning kopplat till covid-19

Provtagning

Region Västerbottens arbete är en del av Sveriges nationella strategi att öka provtagningen för covid-19 och bygger därför ut kapaciteten för att testa ännu fler.

Mer om provtagning

Personal inom vård, omsorg och annan samhällsviktig verksamhet erbjuds ta prov på sig själv vid symtom som kan tyda på covid-19.

Egenprovtagning av personal

Mer information om covid-19

Förutom att läsa mer om coronaviruset på 1177.se, kan du få svar på vanliga frågor om det pågående utbrottet på Folkhälsomyndighetens webbplats:

Frågor och svar om nytt coronavirus, covid-19

På krisinformation.se finns samlad information från myndigheter

Aktuell och bekräftad information från myndigheter

Det går också bra att ringa det nationella informationsnumret 113 13 om du har allmänna frågor om det nya coronaviruset.

Information på olika språk

Om covid-19 på olika språk

Informationsmaterial om covid-19 på olika språk

Aktuellt läge: statistik för covid-19 i Region Västerbotten

Läs om vilka uppgifter som rapporteras och följ statistiken

Region Västerbotten finns på sociala medier

Du kan följa Region Västerbotten på sociala medier. Uppdateringar om covid-19, det arbete som görs i regionen och vad patienter och anhöriga kan tänka på, görs kontinuerligt på: