Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Debatt: Sverige behöver ett starkare EU

Sverige borde betala mer för EU. Det säger Erik Bergkvist (S) idag i Dagens samhälle. EU:s medlemsländer har stora utmaningar framför sig i och med att Storbritannien lämnar EU. Då är åtgärder som högre medlemsavgift och egen beskattningsrätt nödvändiga.

–Europeiska unionen är Sveriges enskilt viktigaste arena för fred, demokrati, handel och ökad tillväxt. Sverige har allt att tjäna på ett starkare EU, för det krävs ökat politiskt ansvar och mer gemensamma resurser, skriver Erik Bergkvist (S), regionråd vid Region Västerbotten.

Erik Bergkvist (S) lyfter nu hur Sverige bör tillvarata de möjligheter som öppnas upp i och med förhandlingen kring EU:s nya långtidsbudget. Bergkvist menar på att Sverige bör vidta tre nödvändiga åtgärder för att ta sig an de utmaningar som Europa står inför; höjd medlemsavgift till EU för Sverige, egen beskattningsrätt för EU och närmare anslutning för Sverige till bankunionen och eurosamarbetet, med ett införande av euron så snart som möjligt.

Läs hela debattartikeln här https://www.dagenssamhalle.se/debatt/sverige-behover-ett-starkare-eu-22942

Diskussion i Almedalen

Under Almedalsveckan i Visby kommer Erik Bergkvist bland annat att medverka under EU-kommissionens seminarier där frågorna kommer att lyftas och diskuteras.

tisdag 3 juli kl.15.00 EU:s budget: hur mycket ska Sverige betala – och till vad?

tisdag 3 juli kl.17.00 Östersjöregionen, en möjlighet för Europas framtid

För mer information:

Erik Bergkvist (S), Regionråd vid Region Västerbotten

070-618 68 55, erik.bergkvist@regionvasterbotten.se

Presskontakt

Olivia Collin, kommunikatör Region Västerbotten

073-514 50 66, olivia.collin@regionvasterbotten.se

Skriv ut

2 juli, 2018 | Olivia Collin

Kommentarer