Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Erik Bergkvist

Arkiv

​Kvinnorna tar plats när gruvbranschen håller mässa

Den 14-16 juni är det återigen dags för den internationella mässan och konferensen Euro Mine Expo. Som vanligt är det Skellefteå som är platsen där branschen möts. Mässan vill visa nya affärsmöjligheter, bygga för framtiden och hitta vägar igenom den tuffa period som branschen upplever. Världsunikt och efterlängtat är att många kvinnor syns bland talarna, i en annars mansdominerad industri.

Klart! Norra Sverige samlas i ny region

Idag presenterade den statliga Indelningskommittén sin första karta för ny svensk regionindelning. För norra Sverige innebär förslaget en sammanslagning av Jämtland, Västerbotten, Västernorrland och Norrbotten. Nästa steg blir ett möte senare i mars, där förtroendevalda och landshövdingar möter Indelningskommittén för vidare diskussioner.v

Glädjebesked om Skatteverket men mycket kvar att göra

Region Västerbotten välkomnar att Statskontoret fått i uppdrag att ta fram förslag till nya principer för myndigheters lokaliseringar, vilket innebär att skatteverkskontoret i Lycksele inte flyttas till Umeå. Men regionrådet Erik Bergkvist (S) anser att ytterligare åtgärder från regionalt håll nu måste vidtas för att en flytt inte heller ska bli aktuell på sikt.