Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

hållbarhet

Arkiv

​Stelbent enkät förvrider resultat i hållbarhetsundersökning

I tidskriften Aktuell Hållbarhets årliga undersökning rankas kommuner och deras hållbarhetsarbete efter poäng. Undersökningen visar låga poäng för flera av Västerbottens kommuner, vilket förslås tyda på ett svagt hållbarhetsarbete. Men det är inte det verkliga problemet, menar Erik Bergkvist (s) Regionstyrelsens ordförande – utan grundproblematiken är istället en splittrad statlig styrning, enligt Erik.

Utmaningar kring hållbarhet som kan tänkas lösas med datadrivna innovationer

Det har börjat dyka upp idéer kring behov/utmaningar som dels har med ekonomisk, social och ekologisk hållbarhet att göra, dels kan tänkas lösas med hjälp av datadrivna innovationer. Här är några exempel: Behov finns av en betygssättning/ranking av fordonspark avseende miljöprestanda relativt andra företags fordonsparker Behov finns av en algoritm som beräknar företags/organisationers koldioxidutsläpp utifrån […]

De två nordligaste länen tar ett gemensamt kliv för minskat avfall

I veckan står Skellefteå som värd när seminariet Aktuell Avfallspolitik går av stapeln. Politiker, tjänstemän och övriga aktörer bjuds in till samtal, diskussioner och inspiration under temat "Uppför avfallstrappan". Det årliga arrangemanget är ett samarbete mellan Kommunförbundet Norrbotten och Region Västerbotten, där samverkan, nätverkande och hållbarhet står i centrum.