Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

infrastruktur

Arkiv

Västerbotten i Almedalen 2017

För sjunde året i rad fanns Västerbotten på plats under Almedalsveckan i Visby, 2-9 juli 2017. Ett program fullspäckat av aktiviteter fyllde Västerbottens lokaler runt om i Visby. Nya samarbeten växte fram, kontakter knöts och idéer väcktes hos Västerbotten i Almedalen 2017.

Orimligt att genomföra hastighetssäkningar

Trafikverket är ute på fullständigt fel väg när de nu tänker fullfölja sin idé om en massiv hastighetssänkning på landets vägsystem. Detta menar regionråden vid Region Västerbotten och Region Jämtland Härjedalen och landshövdingen i Norrbottens län.

Norrbotniabanan prioriteras i ny nationell järnvägsrapport

Norrbotniabanan prioriteras i en nationell rapport som vill se en upprustning av Sveriges godsjärnvägar. Detta presenterades i rapporten "Järnväg 2050: Näringslivets godstransporter" som Sweco utfört på beställning av en rad tunga aktörer inom tåg- och godsbranschen. Avsändarna vill se en fördubbling av arbetet med godstrafik och presenterar samtidigt en tydlig utvecklingsstrategi.

Sveriges mest spännande och kreativa region

– Våra naturtillgångar och lockande geografiska förutsättningar, tillsammans med näringslivet och våra starka universitet med lokala entreprenörer är en avgörande styrka för utveckling och tillväxt i norra Sverige, säger Harriet Classon (S),