Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

innovation

Arkiv

Det digitala inlandet engagerar

Under fyra dagar i slutet av september besökte projektet Innovationspark Norr och Sliperiets mobila makerspace Vilhelmina och Storuman. Medborgare i alla åldrar fick möjligheten att experimentera och skapa med bland annat 3D skanning och smarta material, och lära sig mer om hur ny teknik kan lösa lokala samhällsproblem. Det Vinnovafinansierade pilotprojektet har under sina tre stopp i inlandet gjort succé och lockat över 300 deltagare.

Medborgardriven digital utveckling gör Västerbottens inland innovationsledande

Den 19-22 september kommer Sliperiets mobila makerspace till Vilhelmina och Storuman. Besöket är en fortsättning på vårens succéfyllda start i Norsjö, och en del av det nytänkande pilotprojektet Innovationspark Norr. Med fokus på medborgardriven digital utveckling kommer skolungdomar, företagare och medborgare få inspiration och möjlighet att identifiera lokala samhällsproblem samt hur dessa kan lösas med hjälp av digital teknik.

Ansök om projektmedel

    Region Västerbotten finansierar projekt som på ett direkt sätt ska bidra till att realisera målen i den regionala tillväxtpolitiken. Det är till stor del projekten som ska omvandla delstrategier och prioriterade områden i den regionala utvecklingsstrategin till faktiska resultat. Har du en idé som du vill diskutera med oss? Klicka här Har du kommit längre […]

    Vad kommer att komma ur mötesplats Lycksele?

    Vad kommer att komma ut ur mötesplats Lycksele? Ja, processen går inte att styra så var det tar vägen vet ingen. Men du kan läsa och se filmerna inför konferensen här och dessa talar i alla fall för mycket spännande dagar i Lycksele och en spännande fortsättning under företagsverkstäder och efterbrännkammare i september då arbetet förs vidare.