Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

MediaCenter

Arkiv

Över ett hundra pedagoger står samlade och tittar upp mot en kamera.

Fullsatt när förskolepedagoger ska lära sig om digitalisering

Torsdagen den andra november är det dags för IT i förskolan 3.0 – en inspirationskonferens kring förskolans digitalisering. Arrangemanget hålls på Tegs centralskola i Umeå och det kommer bjudas på föreläsningar, prova-på-workshops och inte minst möjlighet att lära av varandra. Bakom satsningen står Region Västerbotten tillsammans med Umeå kommun.

MediaCenter satsar på spetskompetens i ny inriktning

MediaCenter ges ny inriktning och blir en länsövergripande spetskompetens i arbetet med digitaliseringen av den kommunala undervisningen. Efter en oberoende utredning gavs förslaget av en referensgrupp att verksamheten behöver effektiviseras och blir mer behovsanpassad. Beslutet innebär även att MediaCenters budget halveras från och med årsskiftet.

Skolbiofestivalen Tjugo5 besöker Lycksele

Två dagar skolbiofestival med 900 Lyckseleelever – det här är jättekul, säger Jenny Engström, mediepedagog vid MediaCenter, Region Västerbotten. Stora salongen i Medborgarhuset är under fyra föreställningar, fullsatt till bristningsgränsen. Det blir också ett seminarium om att använda iPad som verktyg för lärande och pedagogisk dokumentation.

Varulvsvernissage

Du tror kanske som alla andra att jag är en läskig varulv som ylar mot månen och är blodtörstig? Då tror du precis fel, jag behöver er hjälp med att sprida sanningen om varulvar. Den här uppmaningen fick elever vid skolorna i Norsjö och i Bastuträsk.
– Vad kan vara mer fantasieggande än Västerbottens landskapsväsen, Varulven? säger Anna-Karin Åsander, mediepedagog vid MediaCenter, Region Västerbotten.

Vinnarna av Bäst i Norrland 2012

Vinnarna Bäst i Norrland korade

Juryn har enhälligt valt filmen "Kretsloppet" från Midgårdsskolans Filmestetiska program i Umeå. För  fjärde året i rad har det avgjorts under skolbiofestivalen Tjugo5 i Umeå vem som är Bäst i Norrland på att skapa film på ett givet tema under tidspress.


Filmtävling under tidspress – Bäst i Norrland

För femte året i rad ska det team koras som är bäst i Norrland på att skapa film på ett givet tema under tidspress. På torsdag fylls Folkets Hus foajé av ungdomar som klipper och redigerar sina filmer. Vinnaren av "Bäst i Norrland" koras på torsdag.