Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Botnia-Atlanticaprogrammet 2014-2020 har öppnat

Den första ansökningsomgången inom det nya Botnia-Atlanticaprogrammet 2014-2020 har öppnat.

Den första ansökningsomgången inom det nya Botnia-Atlanticaprogrammet 2014-2020 har öppnat. Ansökningsomgången som är öppen för samtliga insatsområden i programmet stänger den 13:e mars.

För att underlätta för de som tänker skicka in en ansökan håller programmet en informationsträff i Vasa den 18:e februari. Det är möjligt att boka taxiflyg från Umeå, deltagande ska meddelas senast den 6:e februari. Se bilaga med inbjudan från programmet för ytterligare information kring mötet.

Programmets nya webbplats är lanserad, www.botnia-atlantica.eu, och där finns programdokument, projekthandbok, information om ansökningsperioder, kontaktuppgifter till programadministrationen, länk till ansökningsformulär samt inom kort en guide till ansökningsformuläret.

Skriv ut

21 januari, 2015 | Mikael Johansson

Bilagor

 • Botnia-Atlanticaprogrammet finansierar gränsöverskridande projekt mellan Sverige, Finland och Norge.

  Genom samverkan över landsgränser ska programmet på ett hållbart sätt bidra till en ökad innovationskapacitet, ett stärkt näringsliv, utvecklade natur- och kulturarv samt goda öst-västliga kommunikationer.

  Programmet finansierar projektverksamhet i de tre landskapen Mellersta Österbotten, Österbotten och Södra Österbotten i Finland. I Sverige ingår Västerbottens och Västernorrlands län samt Nordanstigs kommun i Gävleborgs län. Den norska delen av Botnia-Atlanticaområdet består av Nordland fylke.

  Botnia-Atlanticaprogrammet handhas av den Förvaltande myndigheten som är placerad på Länsstyrelsen Västerbotten i Umeå.

  Programsekretariatet som bland annat ansvarar för handläggning av projektärenden finns på den Förvaltande myndigheten i Umeå.

  Sekretariatet har även ett lokalkontor på Österbottens förbund i Vasa.

  Den norska delen av projekten handläggs på Nordland fylkeskommune i Bodö.

  Ytterligare information om programmet finns på http://www.botnia-atlantica.eu

Kommentarer