Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

De ska fördela EU-pengarna för övre Norrland

Norrbottens landshövding Sven-Erik Österberg har utsett ledamöterna för Strukturfondspartnerskapet i övre Norrland. Bland de 25 ledamöterna finns åtta politiker från Västerbotten.

Norrbottens landshövding Sven-Erik Österberg har utsett ledamöterna för Strukturfondspartnerskapet i övre Norrland. Bland de 25 ledamöterna finns åtta politiker från Västerbotten.

-Strukturfondspartnerskapet är ett stort ansvar,säger Tomas Mörtsell (C), vice ordförande i Region Västerbotten styrelse.Vi har möjligheten att prioritera hur närmare två miljarder kronor ska fördelas för att göra störst nytta för norraste Sverige, bland annat kopplat till näringslivs- och tillväxtfrämjande projekt.

Strukturfondspartnerskapet för övre Norrland prioriterar vilka projekt som ska finansieras från den europeiska regionala och sociala fonden. Övre Norrland består av Norrbottens och Västerbottens län.

Det är i egenskap av ordförande för Strukturfondspartnerskapet Övre Norrland som Sven-Erik Österberg utsett de 25 ledamöterna, 12 kvinnor och 13 män, för den kommande perioden, som sträcker sig ända fram till 2020.

Strukturfondspartnerskapets uppgift är att lämnar bindande prioriteringar av projektansökningar inom de europeiska regional- och socialfonden. Tillväxtverket och ESF-rådet fattar de formella besluten i enlighet med Strukturfondspartnerskapets prioritering.

Ledamöterna från Västerbotten är:

Harriet Classon (S), Skellefteå kommun (vice ordförande)

Ewa-May Karlsson, (C), SKL, Västerbottens läns landsting

Tomas Mörtsell, (C), Region Västerbotten, SKL, Storumans kommun

Christer Rönnlund, (M), Region Västerbotten, Lycksele kommun

Erik Bergkvist, (S), Västerbottens läns landsting

Lars Bäckström, (C), Region Västerbotten, Robertsfors kommun

Marianne Löfstedt, (M), Region Västerbotten, Umeå kommun

Marie-Louise Rönnmark, (S), Region Västerbotten, Umeå kommun

Utöver politiker finns även representanter från bland annat Länsstyrelsen, universitet, Arbetsförmedlingen och sametinget med i gruppen.

För mer information:

Tomas Mörtsell, 070- 548 86 29, tomas.mortsell@storuman.se

Presskontakt:

Micaela Molin

Kommunikatör Region Västerbotten

070-316 37 01

micaela.molin@regionvasterbotten.se

Skriv ut

2 april, 2015 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök

Kommentarer