Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

EU-projektkontoret har fyllt 10 år och blickar framåt

När EU-projektkontoret firade tio år blickade man framåt och hoppades på att ännu fler landstingsanställda upptäcker den hjälp att starta projekt som man erbjuder.

När EU-projektkontoret firade tio år blickade man framåt och hoppades på att ännu fler landstingsanställda upptäcker den hjälp att starta projekt som man erbjuder.

– Att arbeta i projekt gör att man bland annat lär sig formulera och förklara vad man vill utveckla med sitt projekt, säger regionrådet Erik Bergkvist.

Allt sedan EU-projektkontoret inledde sin verksamhet 2005 har ett antal projekt inom landstinget startats med hjälp av kontorets personal. Det handlar om allt från kunskapsutveckling för telefonister till större rekryteringsprojekt som berör flera länder.

Under dagen rullade en film runt om i tv-monitorer på Norrlands universitetssjukhus där några av projektledarna berättar om sina erfarenheter av projektarbetet, från ansökan via genomförandet till avslut.

– Vi hjälper till med att göra det som andra inte kan göra, säger Annika Blomster vid EU-projektkontoret.

Nu hoppas man på att fler landstingsanställda hittar till det lilla kontoret med de stora resurserna, beläget i anslutning till centralhallen på Norrlands universitetssjukhus, mitt emot apoteket.

– Jag hoppas att vi med den nya sjukvårdsorganisationen kan hjälpa till att sprida kunskap om EU-projektkontoret, säger landstingsrådet Karin Lundström.

Skriv ut

11 december, 2015 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer