Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Region Västerbotten vill ha mer Pride

Region Västerbotten går in som partner i evenemanget Hemavan Winter Pride.– Vi har ett tydligt uppdrag att främja mångfald och öppenhet i regionen, säger Thomas Hartman, kommunikationschef på Region Västerbotten. Att ingå i ett samarbete där vi kan bidra till att normer bryts är helt i linje med vad vi står för.

Region Västerbotten går in som partner i evenemanget Hemavan Winter Pride.

– Vi har ett tydligt uppdrag att främja mångfald och öppenhet i regionen, säger Thomas Hartman, kommunikationschef på Region Västerbotten. Att ingå i ett samarbete där vi kan bidra till att normer bryts är helt i linje med vad vi står för.

Det är första året som Hemavan Winter Pride arrangeras. Evenemanget som pågår den 24- 27 april innehåller bland flera aktiviteter Pridetåg, skidtävlingar och musikframträdanden. I samarbete med RFSL kommer även en föreläsning arrangeras. Hemavan Winter Pride strävar efter att vara en del av en global rörelse där pridefiranden på olika sätt används för att förbättra hbtq-personers livssituation och rättigheter.

Region Västerbotten är tillsammans med Umeå2014 huvudsamarbetspartner till Hemavan Winter Pride och ambitionen är att bygga ett långsiktigt samarbete inför kommande år. De ekonomiska förutsättningar som partnerskapet för med sig går bland annat till att producera en film om evenemanget men även till att täcka delar av underhållningsinslagen.

– Samarbetet med Region Västerbotten betyder mycket för att vi skall kunna genomföra Hemavan Winter Pride för första gången. Vi är stolta över att vi är arrangörer av detta och tackar för stödet från Region Västerbotten och våra andra samarbetspartners, säger Kicki Fagerlund, Lucky Star Music som är en av medarrangörerna av Hemavan Winter Pride.

 

Kontakt:

Thomas Hartman

Kommunikationschef Region Västerbotten

070- 666 49 95, thomas.hartman@regionvasterbotten.se

Kicki Fagerlund

Lucky Star Music

070-6509596, kicki@luckystarmusic.se

Presskontakt:

Micaela Molin

Kommunikatör Region Västerbotten

070- 316 37 01, micaela.molin@regionvasterbotten.se

Skriv ut

22 april, 2014 |
Micaela Löwenhöök
Micaela Löwenhöök
  • Hemavan Winter Pride pågår den 24- 27 april i Hemavan.

    Biljetter kan köpas här.

    Som sponsorer till evenemanget står Swedbank, Hemavans Wärdshus och Nextjet. Ytterligare bidrag kommer från Visit Hemavan Tärnaby, Storuman Tryckeri & Reklam, Dohi Sweden och Fronta.

    Arrangörsgruppen består av Tove Liliequist och Kicki Fagerlund från Lucky Star Music, Anders Persson (Söderlund & Persson), Carolina Miskovsky, Evelina Lindahl och Malin Ernestad. Projektägare är Lucky Star Music.

Kommentarer