Nationella hjälpmedelsdagen

Hjälpmedel Västerbotten uppmärksammar varje år den nationella hjälpmedelsdagen som infaller den 23 september. I fjol utgick firandet på grund av pandemin, och även i år ligger hjälpmedelsdagen vilande.

Entrén till Hjälpmedel Västerbotten i Umeå. Ballonger hänger på dörren.
Foto: Hjälpmedel Västerbotten

I stället satsar vi helhjärtat på att möjliggöra den stora hjälpmedelsmässan Fokus Hjälpmedel. Det planerade datumet är 12–13 oktober och platsen blir på Noliamässan i Umeå. Bakom arrangemanget står Swedish Medtech, som är hjälpmedelsleverantörenas branschorganisation.

 

Firandet 2019 hade som tema Lär känna ditt Hjälpmedel Västerbotten.
Den 23 september hälsade vi cirka 100 intresserade förskrivare, politiker och beslutsfattare välkomna till oss på Mariehemsvägen 14 i Umeå och visade dem de sidor som man vanligtvis inte ser av vårt arbete på HMV.

Många tog chansen att följa med våra kunniga medarbetare som jobbar med lager, logistik, rekonditionering, konsultation, teknik, inköp, upphandling, kundtjänst och administration, och alla de andra kugghjulen i HMV:s verksamhet, för att ta reda på vad som sker bakom kulisserna när en beställer ett hjälpmedel.

Föreläsning på Hjälpmedelsdagen 2018

"Vår" regionpolitiker Kenneth Andersson, som är ordförande i Region Västerbottens utskott för funktionshinder och samverkan, berättade om Sveriges funktionshinderpolitik, dess historik och vad det innebär för oss i Västerbotten. Självklart kan du även ställa frågor till Kenneth och diskutera med honom vid informationsbordet.
Personal från alla HMV:s avdelningar ledde flera turer genom verksamheten.

Hjälpmedel Västerbotten Kundtjänst
E-post
hmv.kundtjanst@regionvasterbotten.se
Telefon
090-785 93 65