Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2014-10-14 Beardslee, föra barnen på tal och barnkraft

Barn till föräldrar med missbruk, psykisk eller fysisk ohälsa behöver uppmärksammas och föräldrarna bör involveras i stödet för barnen

Barn till föräldrar med missbruk, psykisk eller fysisk ohälsa behöver uppmärksammas och föräldrarna bör involveras i stödet för barnen. Beardslee familjeintervention, Föra barnen på tal (FBT) och Barnkraft har en gemensam grund men olika struktur för samtal med barn och föräldrar. Under denna dag kommer de olika modellerna att presenteras, illustreras och diskuteras utifrån hur de används i praktiken.

Medverkande:
Bitta Söderblom förskolelärare, socialarbetare och socialpsykolog med en gedigen erfarenhet av arbete med barn och föräldrar och som under lång tid har engagerat sig i att utveckla arbetet med barngrupper. Hon är en mycket anlitad föreläsare, handledare och utbildare både i Finland och i Sverige.

Heljä Pihkala, psykiater, överläkare och lektor vid psykiatriska enheten UmU, har disputerat med en avhandling på Beardslee familjeintervention och har fortsatt med forskning med fokus på barn och föräldrar inom psykiatri- och missbruksområdet.

Hannele Renberg, tidigare sjuksköterska inom psykiatriska verksamheten i Västerbotten är en flitigt anlitad utbildare och handledare av Föra barn på tal och Beardslee familjeintervention i hela Sverige.

Målgrupp:
Denna dag riktar sig till personal inom socialtjänst, hälsocentraler och skola/elevhälsa i länets kommuner som tidigare har utbildats och använder sig av FBT eller annan av metoderna, men också till personer som på annat sätt är engagerade i arbete med barn i behov av stöd.

Skriv ut

19 augusti, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström
  • ANMÄLAN senast den 2 oktober på länk:

    INGEN AVGIFT - lunch ingår http://korta.nu/FBTmm14oktober

    Anmäld person som inte dyker upp debiteras 600 kronor

    Detta är en aktivitet inom ramen för projektet ”Glesbygdens förutsättningar att uppmärksamma barn i riskmiljö”

Kommentarer