Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2014-12-11Glesbygdens förutsättningar att uppmärksamma barn i riskmiljö

Denna avslutningsdag syftar till att förmedla projektets slutsatser, där skolans roll är betydande, diskutera framtida utmaningar, samt även att ur ett bredare perspektiv på glesbygdskommuners förutsättningar, belysa de särskilda omständigheter som finns att förhålla sig till.

Projektet om ”Glesbygdens förutsättningar…” startade 2013 med huvudsakligt syfte att studera och belysa de särskilda villkor som små kommuner har att ta hänsyn till för att uppmärksamma barn som växer upp i familjer där det förekommer missbruk och psykisk ohälsa. De kommuner som varit i fokus är Dorotea, Malå och Storuman. Utbildning av metoden ”Föra barnen på tal” har genomförts, parallellt med ett antal andra aktiviteter och en diversifierad datainsamling. Projektet har utgått från FoU Välfärd, Region Västerbotten, i samarbete med Umeå Universitet och Glesbygdsmedicinskt centrum, med finansiering genom Folkhälsomyndigheten.

Denna avslutningsdag syftar till att förmedla projektets slutsatser, där skolans roll är betydande, diskutera framtida utmaningar, samt även att ur ett bredare perspektiv på glesbygdskommuners förutsättningar, belysa de särskilda omständigheter som finns att förhålla sig till. För det senare har vi bjudit in Po Tidholm, journalist, författare, debattör som också under året Sommarpratat i P1. Ett antal av hans essäer och repotage finns att läsa i boken Norrland.

Målgrupp: Denna dag riktar sig till politiker, chefer och medarbetare inom skola, elevvård, socialtjänst, hälso- och sjukvård, men också till aktörer som polis, kyrka, studieförbund och andra som har intresse för området.

När: Torsdagen den 11 december, kl 10.00-15.00 (kaffe och smörgås serveras från 9.30).

Var: Hotell Toppen, Storuman.

Avgift: Ingen avgift tas ut – lunch ingår.

Anmälan: Via länk: http://korta.nu/Glesbygdsprojektet-dec2014 Senast den 1 december

Max antal 50 personer – ”först till kvarn” kommer att tillämpas.

Kontaktperson: annika.nordstrom@regionvasterbotten.se

Skriv ut

18 oktober, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Bilagor

Kommentarer