Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2015-06-01 Vilka möjligheter erbjuder den nya tekniken?

Välkommen till en workshop där vi diskuterar möjligheter och utmaningar med ny teknik på kommunala boenden samt som verktyg för att äldre människor skall kunna leva ett rikt liv hemmavid

UMEÅ 1 JUNI 2014 KL 09.30-16.00
STADSHUSET, ORDERSALEN

Välkommen till en workshop där vi diskuterar möjligheter och utmaningar med ny teknik på kommunala boenden samt som verktyg för att äldre människor skall kunna leva ett rikt liv hemmavid. Du är inbjuden för att du har relevant kunskap och kompetens och är en viktig resurs i initiering av framtida utvecklingsprojekt inom området.

EBA är ett nätverk av europeiska aktörer inom bioteknik som syftar till att främja forskning och utveckling inom området, med särskilt fokus på ett aktivt åldrande. I samarbetet deltar, förutom ett brett partnerskap i Västerbotten, aktörer från Finland och Spanien.

Målsättningen är att diskutera gemensamma problem/möjligheter för att omvandla dessa till konkreta ansökningar och samarbeten inom ramen för Horizon 2020 och andra relevanta program på EU-arenan.

Inför nästa träff med internationella partners i nätverket vill vi gå till botten med vilka behov och utmaningar som för närvarande finns på hemmaplan i Västerbotten. Ett urval av de utmaningar som avses diskuteras på workshopen: 

# 1: Tekniken finns, men hur ökar vi användningen till förmån för nya målgrupper och syften?
# 2: Antalet fall bland äldre är högre i Västerbotten än andra delar av landet, hur kan vi arbeta fallpreventivt med hjälp av ny teknik och vända trenden?
# 3: Allt färre ska ta hand om allt fler i Sverige och Europa. Hur kan tekniken vara en hjälp i denna utveckling där det blir allt svårare att rekrytera och bibehålla kompetens?

Verkar något av ovanstående intressant, eller har du någon ytterligare utmaning du vill adressera inom området? Anmäl dig, senast 25 maj, till annika.blomster@regionvasterbotten.se. Deltagandet är kostnadsfritt och vi bjuder på lunch, meddela eventuella önskemål om specialkost i samband med anmälan.

Skriv ut

12 maj, 2015 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Bilagor

Kommentarer