Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Kan vem som helst bli beroende? En dag där kunskap kring missbruk och beroende ligger i fokus.

Den 23 februari 2017 ägnas en dag åt att förmedla aktuell kunskap inom missbruk, beroende och samhällspåverkan. Drygt 200 politiker, chefer, behandlare och inspektörer från IVO med intresse för frågor som rör missbruk och beroende deltar i dagen på Folkets Hus i Umeå.

Syftet med dagen är att förmedla aktuell kunskap inom missbruk, beroende och samhällspåverkan från olika perspektiv. Frågor rörande missbruksutveckling, vård – inkl tvångsvård, läkemedelsassisterad behandling liksom psykosociala faktorer av betydelse kommer att belysas och problematiseras.

Förmiddagen håller fokus mot alkohol med Arne Gerdner, Magnus Israelsson och Robert Grahn som gästföreläsare. Eftermiddagen fokuserar på temat narkotika där gästföreläsare är Olof Blix och Marcus Blom-Nilsson. Dagen avslutas med en föreläsning om ensamkommande barns utsatthet för droger, av Abdullahi Cadaani, socialpedagog SIMON – Svenskar och invandrare mot narkotika.

Programmet pågår mellan kl.9-16, detaljerade programpunkter.

Dagen är ett samarbete mellan Region Västerbotten, Länsstyrelsen i Västerbotten och SAD – svenska föreningen för alkohol- och drogforskning.

 

Mer information:

Annika Nordström

Forskningsledare/FoU Välfärd

072-526 57 32

annika.nordstrom@regionvasterbotten.se

Skriv ut

22 februari, 2017 | Olivia Collin

Kommentarer