Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Ungdomars missbruk tas på allvar i Västerbotten

Onsdagen den 20 April 2016 hålls konferensen ”Ungdomar & Missbruk” i Umeå. Bakom dagen står FoU Välfärd (Region Västerbotten) tillsammans med bland annat kriminalvården, UmeåBrå, Länsstyrelsen och Umeå kommun. Konferensen kommer handla om hur det är att vara ung idag och hur vi tillsammans kan möta de ungdomar som hamnat i ett missbruk.

Onsdagen den 20 April 2016 hålls konferensen ”Ungdomar & Missbruk” i Umeå. Bakom dagen står FoU Välfärd (Region Västerbotten) tillsammans med bland annat kriminalvården, UmeåBrå, Länsstyrelsen och Umeå kommun. Konferensen kommer handla om hur det är att vara ung idag och hur vi tillsammans kan möta de ungdomar som hamnat i ett missbruk.

Socialstyrelsen har i de nya nationella riktlinjerna valt att särskilt fokusera på ungdomars missbruk, detta uppmärksammas nu i konferensen ”Ungdomar och Missbruk” som anordnas den 20 april i Frälsningsarméns lokaler i Umeå – som en av flera arrangörer står FoU Välfärd, Region Västerbotten.

Det som kommer behandlas är hur det är att vara ung idag; vilka förutsättningar, möjligheter och hinder finns för ungdomar i vårt samhälle samt hur vi som står bredvid kan upptäcka, kartlägga och behandla dessa ungdomar på bästa möjliga sätt.

Konferensen är kryddad med flera intressanta och aktuella talare, till exempel Simon Lindgren, professor i sociologi vid Umeå Univeristet. Simons forskning som riktar sig mot hur personer interagerar och organiserar sig på internet och genom sociala medier har visat sig vara högintressant nationellt liksom internationellt.

På programmet står även Barbro Tenerz, socionom och psykoterapeut, och de två psykologerna Johan Nilsson och Anton Sjögren.

Tid: Onsdagen den 20 april, 09:00-16:00
Plats: Frälsningsarmén, Kungsgatan 47B, Umeå

Vilka riktar sig konferensen till?
Professionella som i sitt arbete kommer i kontakt med ungdomar och missbruk; behandlare, handläggare och chefer inom socialtjänst, kriminalvården och landsting, yrkesverksamma inom skola och polis samt personer som arbetar preventivt och strategiskt.

Arrangörer:
FoU Välfärd (Region Västerbotten), Länsstyrelsen i Västerbotten, Västerbottens läns landsting, Umeå Kommun, UmeåBrå, Skellefteå kommun och kriminalvården.

För mer information
Daniel Örnberg | daniel.ornberg@regionvasterbotten.se | 070-575 75 81

Presskontakt
Emil Hägglund | emil.hagglund@regionvasterbotten.se | 076-141 05 05

Skriv ut

19 april, 2016 |
Emil Hägglund
Emil Hägglund

Kommentarer