Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Alpint utvecklingscentrum växer fram i Tärnaby

 Idén om ett alpint utvecklingscentrum har länge funnits med i diskussionen om Tärnabys utvecklingspotential.

Idén om ett alpint utvecklingscentrum har länge funnits med i diskussionen om Tärnabys utvecklingspotential. Storumans kommun har tillsammans med Hemavan Tärnaby PR-förening och med projektmedel från länsstyrelsen i Västerbotten och EU inlett ett projekt för att förverkliga dessa planer. Projektledare är Stefan Jonsson som flyttat tillbaka till hemtrakterna igen.


Vem är Stefan Jonsson?

Jag kommer ursprungligen från en liten by utanför Lycksele som heter Björksele. Jag har jobbat med skidåkning i någon form under hela mitt yrkesliv, började som skidlärare i Tärnaby 1986 och fortsatte sedan i samma bana i Hemavan Tärnaby fram till 1998. Jag har haft förmånen att jobba som tränare på alpina riksidrottsgymnasiet i Malung-Sälen vilket gjorde att jag bosatte mig i Sälen 1999. 2006 började jag som skidskolechef på Kläppen Ski Resort AB, som är den sydligaste av destinationerna i Sälen. Läste av en händelse om projektet alpint utvecklingscenter i Tärnabyoch kände att det kanske var dags att återvända till denna magiska ort. Jag sökte ofh fick jobbet som projektledare och flyttade med hela familjen till Tärnaby, fru och våra två barn på 7 och 9 år.

Vad ska du prata om på Grand-dagarna? 

Jag kommer prata om Tärnaby, om Tärna Ik Fjällvinden om hur denna lilla klubb hela tiden producerar nya stjärnor till den alpina världseliten. Om hur denna lilla ort med hjälp av idrotten kan skapa fler gästnätter och fler skidåkare i området, som ger möjligheter till nya investeringar och utveckling för framtiden.

Vad betyder det att delta på Grand?

– Betydelsen av att vara med på Grand tycker jag är stor, genom att få tillfälle att träffa befattningshavare och påvisa om hur fantastiskt fint det är i Hemavan Tärnaby. Jag tycker framtiden ser ljus ut för ett alpint center i Tärnaby, som bjuder på unik kultur och miljö. Tärnaby har alla förutsättningar att lyckas.

Viket innebär fler gäster till Tärnaby, större intäkter för lokala entreprenörer och fler sålda ski-pass vilket kommer ge möjlighet för utbyggnad av skidsystemet i framtiden.

Text: Ingela Hjulfors Berg

Skriv ut

24 januari, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer