Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt

Fr.v Erik Bergkvist, regionråd, Magdalena Andersson, landshövding, Krister Olsson, Balticgruppen. Foto: Patrick Trägårdh

Lyssna

Krister Olsson – årets vinnare av Västerbotten Grand Pris

Vinnare av 2014 års Västerbotten Grand Pris på temat Kulturdriven tillväxt är entreprenören och näringslivsprofilen Krister Olsson, ägare till Balticgruppen i Umeå. 

Vinnare av 2014 års Västerbotten Grand Pris på temat Kulturdriven tillväxt är entreprenören och näringslivsprofilen Krister Olsson, ägare till Balticgruppen i Umeå. 

 Kulturen är den viktigaste kraften för människans och samhällets utveckling och som entreprenör har man ansvar att bidra till utvecklingen i det samhälle där man verkar, säger Krister Olsson, ägare till Balticgruppen och årets prisvinnare till Västerbotten Grand Pris.

–  Årets pristagare har lyckats med att bygga en atmosfär som attraherar talanger, idéer och kapital till Västerbotten vilket är de bästa förutsättningarna för morgondagens ekonomi – tankens ekonomi, säger regionråd Erik Bergkvist (S).

–  Krister Olsson är en driven företagare och entreprenör som, förutom att nå stor framgång i sitt mångsidiga företagande, också regelbundet starkt bidragit till staden Umeås och länets utveckling. Detta bland annat genom investeringar och donationer som bland annat skapat nya mötesplatser, arbetstillfällen för ungdomar, samt utbildnings- och forskningsresurser på Umeå universitet, säger Magdalena Andersson, landshövding i Västerbottens län.

Prisutdelningen ägde rum vid invigningen av Västerbottensveckorna på Grand Hôtel, måndag den 20 januari 2013. Krister Olsson tilldelades 30 000 kronor som kommer att återföras till kulturen i någon form.

Juryns motivering:

Entreprenören Krister Olsson har under många år gjort målmedvetna och strategiska satsningar inom området kulturdriven tillväxt. Krister Olsson ser kulturens värde för samhällets utveckling och har genom generösa insatser inom såväl kultur, mat, sport och forskning gjort stor nytta för Umeå, Västerbotten och norra Sverige.

Se film om pristagare: https://vimeo.com/84574851

Skriv ut

20 januari, 2014 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer