Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Skogtekniska klustret tar fram gemensamma utvecklingsprojekt

Skogstekniska klustret, med säte i Vindeln, Västerbotten har nio medlemsföretag som driver skogstekniska utvecklingsprojekt tillsammans.

Skogstekniska klustret, med säte i Vindeln, Västerbotten har nio medlemsföretag som driver skogstekniska utvecklingsprojekt tillsammans. I dagsläget genomförs 15 projekt varav tre presenteras på Grand Hôtel i dag.


– Det är tre produkter som redan finns ute på marknaden som kommer att visas upp i dag. Olofsfors AB ska visa en ny typ av bandstål, Hultdins i Malå har tagit fram en ny dämpad lastbärare och Bracke Forest har en ny sorts energived på marknaden. Vi har ett 70-tal gäster inbjudna. Det är en bra möjlighet att träffas här på Grand Hôtel, ofta lättare att samlas än i Umeå eller Vindeln,  berättar Hans Eliasson, ordförande i skogtekniska klustret.

Hur ser konjunkturen ut för skogsbranschen?

– Den pekar nedåt just nu. Det beror på att vi har för låg avsättning av sågade trävaror och pappersmassa. När avverkningen är låg, då säljs färre skogsmaskiner. Men vi tror att det vänder snart. Skogsbranschen är väldigt cyklisk.

Läs mer: 

Infotech Umeå – Fäller träd med smarta datorer

 

Text: Ingela Hjulfors Berg

Bild: Skogstekniska klustret

Skriv ut

31 januari, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer