Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

Umeå 2014 bygger nätverk för framtiden

Umeå2014 European Capital of Culture arrangerar en workshop där nationella partners kommer att vara med och skapa kulturhuvudstadsåret!

I samband med Västerbottensveckorna på Grand Hôtel i Stockholm arrangerar Umeå 2014 – European Capital of Culture en workshop där nationella partners kommer att vara med och skapa kulturhuvudstadsåret!


EU har utsett Umeå till Europas kulturhuvudstad 2014 och nu pågår förberedelserna. Genomförandet av programåret är ett nationellt åtagande och regeringen har gett i uppdrag till 22 myndigheter och institutioner att samverka med Umeå 2014. Vi bygger nya nätverk och skapar möjligheter till interregionala och internationella samarbeten. Kulturdriven samhällsutveckling är i fokus för Umeås kulturhuvudstadssatsning.

På Grand Hôtel  medverkar några viktiga aktörer som berättar om sina kulturhuvudstadsprojekt. Det blir också rundabordssamtal kring prioriterade teman, till exempel barnkultur, och samverkansmöjligheter med Umeå 2014. Deltagarna får information om planerna för programåret, våra europeiska samarbeten, det samiska kulturarvets betydelse för kulturhuvudstadssatsningen och om Umeås nya konstnärliga campus.

Skriv ut

8 februari, 2012 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer