Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Magdalena Andersson, landshövding i Västerbotten och Erik Bergkvist, regionråd för Västerbotten bjuder in till Västerbotten på Grand 2013. Tema: Talang

Magdalena Andersson, landshövding i Västerbotten och Erik Bergkvist, regionråd för Västerbotten

Lyssna

Västerbotten på Grand Hôtel nominerat till Svenska Designpriset

Region Västerbottens och Länsstyrelsen Västerbottens årliga event Västerbotten på Grand Hôtel har blivit nominerat till Svenska designpriset.  - Vi är väldigt stolta över nomineringen. Vi är duktiga på design i Västerbotten och det är roligt att vårt långsiktiga arbete med marknadsföringen av Västerbotten och Norra Sverige uppmärksammas och tas emot positivt, säger Erik Bergkvist, regionråd Region Västerbotten.

Region Västerbottens och Länsstyrelsen Västerbottens årliga event Västerbotten på Grand Hôtel har blivit nominerat till Svenska designpriset. 

– Vi är väldigt stolta över nomineringen. Vi är duktiga på design i Västerbotten och det är roligt att vårt långsiktiga arbete med marknadsföringen av Västerbotten och Norra Sverige uppmärksammas och tas emot positivt, säger Erik Bergkvist, regionråd Region Västerbotten.

– Västerbotten är berättarnas, matens, och upplevelsernas län. Utställningen Västerbotten på Grand Hotell 2013 gav besökarna smakprov på detta. Vi är stolta över att den utställning som Länsstyrelsen och Region Västerbotten tillsammans tog fram för att marknadsföra länet nu får detta erkännande, säger Magdalena Andersson, landshövding.

Utställningen med inredning, display och monter för Västerbotten på Grand hôtel 2013 som tagits fram tillsammans med kommunikationsbyrån Vinter har blivit nominerad till Svenska designpriset. I år innehöll utställningen bland annat en fondvägg i form av en 70-tals bokhylla fylld av länets kända författare som Stieg Larsson och Sara Lidman samt givetvis Västerbottensost.

9 september startar omröstningen på  www.designpriset.se och hela design-Sverige är med och röstar fram vinnaren. Vinnaren presenteras den 10 oktober under en festlig prisutdelning på Moderna Museet i Stockholm.

För mer information:

Erik Bergkvist, Regionråd, Region Västerbotten 070-618 68 55, erik.bergkvist@regionvasterbotten.se

 

Magdalena Andersson,Landshövding Västerbottens län,
070-645 90 90 magdalena.andersson@lansstyrelsen.se

Thomas Hartman, Kommunikationschef, Region Västerbotten,
070 – 666 49 95
thomas.hartman@regionvasterbotten.se

Jörgen Boman, Kommunikationschef, Länsstyrelsen Västerbottens län
010-225 42 01
070-669 00 10
jorgen.boman@lansstyrelsen.se

Presskontakt: 

Ingela Hjulfors Berg
kommunikatör, Region Västerbotten,
070-231 93 22
ingela.hjulforsberg@regionvasterbotten.se

Skriv ut
6 september, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Kommentarer