Hälsa och vård i Västerbotten – en tidning till alla hushåll

I veckan får alla hushåll i länet tidningen Hälsa och vård i Västerbotten i brevlådan. Spara tidningen – den innehåller råd och inspiration som räcker hela året!

Omslag på tidningen Hälsa och vård i Västerbotten 2020
Tidningen Hälsa och vård i Västerbotten skickas till alla hushåll i länet - håll utkik! Foto: Linn Johansson

I årets upplaga av Hälsa och vård i Västerbotten kan du bland annat läsa om smarta besök i folktandvården och hur du håller balansen oavsett din ålder.

Du får också möta Gayathri, nybliven förälder som har hittat sin träningsform och Gunnar som räddades genom det virtuella samhällsrummet i Bastuträsk. Dessutom får du tips och råd om hur du äter bra, hur du kan följa och förbättra dina vanor och hur du kan träna hemma efter förlossningen. Tidningen innehåller också information om hur du loggar in på 1177.se och till exempel förnyar dina recept och läser din journal på nätet.

I mitten av tidningen finns information om hur vården fungerar, till exempel vilka rättigheter du har som patient och vad du får betala för ett besök i hälso- och sjukvården. Det finns också information på finska, nordsamiska och sydsamiska om hur vården fungerar i Västerbotten. 

På sista sidorna i tidningen finns kontaktuppgifter till bland annat politiker, hälsocentraler, sjukstugor och folktandvårdskliniker. 

Tidningen är en del av 1177 Vårdguiden Västerbotten och har producerats av kommunikationsstaben på Region Västerbotten.

Titta i 2020 års tidning. Pdf öppnas i nytt fönster

Tillbaka till nyhetslistan