Gå till sidans huvudinnehåll
Kontakt
Lyssna

2013-03-12 Att arbeta som personlig assistent

Vem är det som bestämmer? Vad ska jag egentligen göra? Denna kurs den 12 mars på Ansia i Lycksele riktar sig till personliga assistenter och enhetschefer inom LSS (lagen om stöd och service).

Vem är det som bestämmer? Vad ska jag egentligen göra?

I arbetet som personlig assistent uppstår många olika frågor som handlar om mitt förhålningssätt som assistent. Att lyssna och tala är viktiga verktyg i arbetet. Assistansens mål är att samarbetet vilar på en respekt för rätten att bestämma över de mänskliga relationer vi ingår i.

Samtalen och situationer som uppstår kan vara smärtsamma för båda parter. Det är inte alltid vare sig lätt eller okomplicerat att ta upp svårigheter i bemötandet när båda befinner sig i en beroendesituation.

I assistansen har inte chefen omvårdnadsansvar, vem har det då?

Föreläsningen tar upp olika former av samtal såsom stödjande, motiverande, pedagogiska, konfronterande och bearbetande i syfte att öka personalens professionalitet att se dem som verktyg i arbetet.

Föreläsningen syftar till att öka personalens professionalitet i sitt förhållningssätt som personlig assistent. Att öka kunskaper om de verktyg, som alla som levt i någon form av grupp, redan har använt dagligen i problemsituationer i sina egna familjer med barn, partners eller arbetskamrater. Det finns inte ett sätt att samtala eller lösa svårigheter, då hade vi alla redan lärt oss det. Som människa/personal utvecklar jag mitt sätt att samtala med hjälp av kunskaper och insikter som ger mig verktyg i arbetet.

Målgrupp

Kursen riktar sig till personliga assistenter och enhetschefer inom LSS (lagen om stöd och service).

Tid, plats och avgift

Tisdag 12 mars 2013

Ansia, Lycksele

Kursavgift: 1950 kr ex moms

Medverkande

Tina Olivemark har lång erfarenhet av samtal från sitt arbete som föreståndare på behandlings- och skolhem. Hon har arbetat med LSS (lagen om stöd och service) sedan lagen kom.

Anmälan

Anmäl dig här

Skriv ut
1 februari, 2013 |
Jörgen Boström
Jörgen Boström

Bilagor

Kommentarer