Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

Familjehemsvård

bou 500

Familjehemsvård

Barn och ungdomar som placeras i samhällsvård har rätt till god vård och därför är familjehemsvården ett högt prioriterat område inom barn och unga. Placerade barns skolgång och hälsa liksom stöd till familjehemmen i form av utbildning och handledning är områden som är aktuella att arbeta med.
FoU Välfärd har gjort en kartläggning över vilka utmaningar som finns när det gäller familjehemsvården i länets kommuner.  Kartläggningen belyste svårigheter och möjligheter vad gäller rekrytering, utredning och utbildning av familjehem samt möjligheterna för kommunerna att samverka för att stärka familjehemsvården i länet? Förslag på åtgärder är framtagna och är inskrivna i den regionala handlingsplanen som är under beredning. Beslut väntas under första halvåret 2018.

Socialstyrelsen erbjuder kursledarutbildning inom familjehemsvården ”Ett hem att växa i”. Den vänder sig till de som avser att hålla utbildning i materialet ”Ett hem att växa i” för familjehem. FoU Välfärd tillsammans med Norrbottens kommuner och kommunförbundet i Västernorrland arrangerar denna utbildning den 15-16maj i Umeå folkets hus den 15-16 maj. Ladda hem inbjudan med program och anmälningslänk nedan

inbjudan-kursledarutbildning-15-16maj-2018-1

Uppdaterad 12 februari, 2018 kl 16:42 av Maria Edman