Gå till sidans huvudinnehåll Gå till sidans meny
Kontakt
Lyssna

Att uppmärksamma barn i riskmiljö

Barn-i-riskMed stöd från Folkhälsomyndigheten har FoU Välfärd under perioden 2013-2015 ansvarat för ett praktiknära forskningsprojekt med syfte att identifiera och analysera de särskilda förutsättningar som små kommuner i glesbygd har för att identifiera barn som växer upp i riskmiljö, i detta fall definierat som föräldrar med missbruk och/eller psykisk ohälsa. Parallellt har hinder och möjligheter för att introducera en specifik metod, Föra barnen på tal (FBT), i en liten kommun studerats. De kommuner som stått i fokus är Dorotea, Malå och Storuman i Västerbottens län.

Projektets slutrapport publicerades i september 2015. Några exempel på rubriker i rapporten: Alla känner alla, Generalister i glesbygd, Olika roller och delade tjänster, Personalen den viktigaste resursen, Skolans centrala roll, Förväntningar och föreställningar, Samverkan-styrning, struktur och samsyn.

Projektledare har varit forskningsledare Annika Nordström, FoU Västerbotten annika.nordstrom@regionvasterbotten.se, 072- 526 57 32

Slutrapport för nedladdning

Glesbygdens förutsättningar att uppmärksamma barn i riskmiljö -Rapport

Uppdaterad 9 mars, 2017 kl 13:31 av Annika Nordström